26 Ağustos 2012 Pazar

Samsun’da Takke Düştü, Kel Göründü…

Kemal Vehbi Gül ve ardından Muzaffer Önder, günün şartlarında Samsun’un geleceğini planlayarak güçleri oranında hizmet verdi. O günün zor şartlarında Kemal Vehbi Gül, bulvar açtı, doğu ve batı dolgu sahalarını Samsun’a kazandırdı. Cadde ve sokakları asfaltlayarak adı ‘Asfalt Vehbi’ye çıkmıştı.
Sayısız hizmetlere imzasını atmıştı. Ardından Muzaffer Önder, ‘Samsun’un geleceği altyapıda’ deyip kolları sıvamıştı. Çalışmalarıyla takdir toplayıp, herkesin ‘Muzaffer ağabeyi’ olmuştu. Doğru ve dürüst başkan olarak tanınmıştı.

1999 yerel seçimlerine gelindiğinde, hayallerle iyi niyetli Samsunluların aldatılabileceğine inananlar, akıl almaz vaatleriyle Yusuf Ziya Yılmaz’ın seçim kazanmasını gerçekleştirdi. Sayın Yılmaz’ın o akıl almaz vaatleri görselliğe dayalı idi. Sahil düzenlemesi ve birkaç park yetti de arttı bile. Yapılanlar herkesi memnun ederken, işi bilenler gelecekten duydukları endişeler nedeniyle adeta isyan ediyordu.  ‘Kıskanıyorlar, çekemiyorlar’ denildi.

Hayal pompalayan Yusuf Ziya Yılmaz, seçim üstüne seçim kazandı. Önce fırtına Sayın Yılmaz’ın kariyerine çizik attı. Ardından sel makyajı akıtarak ‘Takke düştü, kel göründü’ dedirtti. Diyeceksiniz ki, ‘Hepsi bu mu?’. Şüphesiz hayır. Kasasında parayla devralınan Samsun Büyükşehir Belediyesi, bugün 500 milyon lirayı aşkın borç batağında. Bugüne dek yapılanlar selle birlikte yok oldu. Samsun kaybettiği yıllarıyla birlikte parasından da oldu. İlgi gören kentten, uzaklaşılan kent oldu. En çok düşüş gösteren iller arasına katıldı. Gerileme dönemiyle birlikte konut satışları da düştü. Bunu ben söylemiyorum. TÜİK verileri ortaya koyuyor. Sülün kuşlarıyla, aslanlarla, Amazon Köyü ile Samsun’un gelişeceğini umanlar, kendilerini de, bizleri de aldattı. Ne dersiniz?


İmam Hatip Liseleri Ne Kadar Önemsenmeli?
AK Parti Samsun Milletvekili Sevgili Cemal Yılmaz Demir, İmam Hatipli. Bu okullara büyük önem veriyor. Henüz birkaç gün önce Samsun ve ilçelerinde 18 imam hatip ortaokulu açılacağını açıklamıştı, dün de imam hatip lisesi açılacağını açıklarken, övgüler yağdırdı. İmam hatip liseleri bence de gerekli, dozajını kaçırmadan. Ülkemizde ihtiyaç oranında bu okullar açılmalı. İhtiyaçtan fazlası yarar yerine zarar getirir. Her şeyden önce israfa girer. Bu da dinimizce kabullenilir şey değil.
Yinelemekte yarar görüyorum; imam hatip liselerini önemseyelim ama sanat okullarımızı da ihmal etmeyelim.

Gençlerimizin meslek sahibi olmaları, ara eleman sorununa çözüm getirilmesi için bu gerekli. İmam hatip okulları meslek okullarımızın önüne çıkarılırsa, daha fazla önem verilirse; iyi niyet aramak mümkün olamaz.  Şu unutulmamalıdır ki; en az imam hatipliler kadar, diğer okullarımızın mezunları da övgüye değerdir. Bu böyle biline.

26.08.2012
/Avni DEMİR
http://www.habergazetesi.com.tr/kose-yazilari/avni-demir/2861/samsun-da-takke-dustu-kel-gorundu-/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder