11 Mart 2016 Cuma

Sadi Celil Cengiz Ve Çarşamba Filmi "Olaylar Olaylar"

Sanatsal etkinlikler ve üretimler üretildiği kültürün tarihsel derinliğinin hazineleridir. Çarşamba orta Karadeniz’in en önemli kentlerinden biridir. Verimli alüvyal ovaya sahip olmasının yanında farklı kültürlere ev sahipliği yapması açısından da önemli bir demografik zenginliğe sahiptir.

Tarihsel gelişimine bakıldığında Çarşamba ilçemiz birçok ünlü bilim, sanat ve siyaset değeri yetiştirmiş olmasına rağmen "ahde vefa" duygusunun yeterince gelişmemesi nedeni ile yetiştirdiği bu değerleri ulusal ve uluslararası arenada yüceltme başarısını gösterememiştir. Önümüz deki hafta bu kaybımızı telafi edecek önemli bir fırsat ele geçirmiş bulunuyoruz.

Sadi Celil Cengiz kasabamız da doğup büyümüş bir genç sanatçımız, hiç bir destek görmeden sadece kendi yeteneği ve çabası ile doğduğu toprağın kültürünü anlatan bir sinema filmi çekerek gösterime sunmaktadır. 18 Martta tüm ülke genelinde vizyona girecek bu sinema filminin seyredilirliği Çarşambamızın kadir bilirliğinin somut bir göstergesi olacaktır. Bu bağlamda bu genç kardeşimizin sanatsal çalışmasının -en azından- kendi yaşam hinterlandında ki -başarısı hepimizin onuru ve gururu anlamını taşıyacaktır.

Buradan Çarşambamızın gururu olan sanatçılarımıza çağrıda bulunmak istiyorum Sayın Ferhan Şensoy, Sayın Turgut Çeviker, Sayın yaşar Gündem, Sayın Öner Yıldırım, Sayın Aziz Sivaslıoğlu,ve adını yazmayı unuttuğum Çarşambamızın tüm sanat siyaset ve kültür değerlerini böyle bir günde bu genç kardeşimizle el ele görmek istiyoruz.

Çarşambanın ve Samsunun yerel yöneticileri, sivil toplum kurumları üyeleri ve yöneticileri, Çarşambanın kadirbilir insanlarını bu gösterimde Tüm ülkeye Çarşambanın Kadir bilirliğini göstermeye davet ediyorum. Bu çağrıyı 25 yıl Çarşambada öğretmenlik yapmış olma onurunu taşımanın bir gereği, bir görevi olarak görüyorum. Sadi Celil Cengiz kardeşimize bu cesur çalışması için ve bundan sonraki eserlerinde başarılar diliyorum.
***

Türkiye de yaşayan Kafkas diasporasının güzel insanlarının da bu yiğit ABREK'imize tüm varlıkları ile destek vereceklerinden zerrece kuşkum yok. 18 Martta Sinema sever tüm insanlarımızı sinema seyretmeye davet ediyorum.... SADİ CELİL CENGİZ: Öğrencim olmandan ve yeğenim olmandan gurur duyuyorum.

/Cemil BİÇER
11.03.2016

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder