12 Haziran 2012 Salı

Samsun Din Eğitimi Çalıştayı

10 Haziran 2012 tarihinde OMÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü, Canik Belediyesi ve SASEMDER(Samsun Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Derneği) işbirliği ile Canik Hasan Doğan Spor Tesisleri’nde  19 Mayıs Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa Köylü ve Yrd. Doç. Dr. İbrahim Turan, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nevzat Yaşar AŞIKOĞLU, Sakarya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Recep Kaymakcan hocalar tarafından verilen sunumlar ve 80’i aşkın müzakereci katılımcılarla “4 4 4 Eğitim Sisteminde Din Eğitiminin Yeri” adlı bir çalıştay düzenlenmiştir.

Sabah saat 9.00’dan akşam 17.00’ye kadar devam eden çalıştayda verimli sunumlar yanında  çeşitlilik arzeden  sorunları kapsayıcı ve çözücü alışılagelmişin dışında  farklı öneriler ortaya çıkmıştır. İnsanla başlayan ve yine onunla devam edecek olan “din” konusu aslında insanlığın ortak paydasıdır.  Din, her şeyden önce ana karnındaki çocuğu bile ilgilendirir. Örneğin; İslam dini, ana karnındaki çocuğun miras hakkını gözetir, gerekirse ona vasiyeti meşru kabul eder.

Türkiye’de oldum olası din konusu ve eğitimi her zaman tartışma konusu olmuştur. Bu tartışmalarda hep laiklik ve Atatürkçülük ön plana atılmıştır. Oysa bu kavramları birçokları istismar etmiş, dine olan düşmanlıklarını bunlarla kamufle etmişlerdir. Bunlar öldükleri zaman da cenazeleri hep karşı oldukları camilerin bahçelerinde Müslümanların önüne getirilmiştir.

Artık bu ve buna istismarlara bir daha düşmemek gerekir.  Artık her şey, bundan böyle bilimsel ve çağın gerektirdiği gibi olmasının gereğine inanıyoruz. Bunun için, yetkin ilim adamlarımızın sunumu ve deneyimli müzakerecilerin katılımı ile gerçekleştirilmiş “DİN EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI’ NI “ önemsiyoruz.

10 Haziran 2012 Pazar günü Canik’te gerçekleştirilmiş ‘Çalıştay’ın önemi  burada ortaya çıkmaktadır. Önümüzdeki günlerde çalıştayın dayanakları ve gerekleri üzerine ayrıntılı durmak umuduyla selam ve sevgiler diyoruz.

12.06.2012
/Mustafa GENÇ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder