27 Ekim 2011 Perşembe

Sahillerimizi Açık Gözlere Peşkeş Çektik

Yazının başlığını okuduğunuzda "hocam yine bir yerlere kafayı taktı"  diye düşüneceksiniz.  Hiç de öyle değil... İlçemizin altın sahillerini, geleceği aydınlık olmayan açıkgöz iş adamlarına, onun bunun dayatmalarıyla bir bir cömertçe verdik. Başlangıç güzeldi. İlçemizde işsizlik oranı düşürülecek. Çöken ekonomi ve sosyal yapı tavan yapacaktı. Hiç birisi verdiği vaatlerde durmadı. Çok uzaklara gitmeye gerek yok. 600 kişiyi istihdam edeceğini söyleyenler şimdi işyerlerinde kaç kişi çalıştırıyor? İşyerinin konumu ne durumda?

1970 yıllarında ilk fabrika halkın katkılarıyla kurulacak diye ilan edilince herkes eşinin kollarındaki bilezikleri bozarak banka kapılarından hisse almaya koştu. Sonuç 35 yıl geçmiş, hala hisse sahipleri ne aranıyor, ne soruluyor... Gazetemizin muhabirleri araştırdılar. Bilgi Gazetesi; mizanpajıyla,  haberleriyle, muhabir ve yazar kadrosuyla çevre ilçelerin içinde en önde gazetelerinden biri diyebiliriz. Arkadaşlarımız haber olarak servis yaparlarken dikkatimi çekti. Evci Köyü'nün duyarlı insanları ellerinde pankartlarla biz hakkımızı istiyoruz. Zarar ediyoruz, bizi kandıranlar dış ülkelere ürün ihraç ediyorlar.

Her gün fabrika 4 vardiya çalışıyor. Haklarını aramak için mahkemeye başvuracaklarını söylüyorlar.  Ben burada arkadaşlarımı da kutluyorum. Terme'de bir çok fabrika, kurulma işaretini bizi gösterdi. Fakat hepsi bir bir başka yerlerde faaliyet göstermeye başladı. Böyle toplum olmaz! "Sessizlik, duyarsızlık devam ettiği müddet bir çok hizmetten geri kalırsınız." 

İlçemizi açık gözlerin, açık pazarı ve güzel yerlerimizin paylaşımını hedefleyen çalışmalarında haberdar olup sahip çıkalım. Sahip çıkarsanız, bu ilçe en güzel yerlere gelecektir. Sahip çıkmazsanız, bu ilçe ne uzar ne de kısalır. Böyle olduğu yerde kalır. Toplumumuzu duyarlı olmaya çağırıyorum.  Kalın sağlıcakla.  Bu gününüz dünden güzel olsun.

/Yetkin KARAMOLLAOĞLU
27/10/2011

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder