11 Ekim 2011 Salı

Orda Bir Şeyler Oluyor

Büyükşehir Belediyesi uyanıklık yapmıştı...  Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Spor Salonu projesine... Klasik 'Sizin için' afişleri hazırlatmış... Yakalanınca da afişler apar topar değiştirilmişti.
***

Belediye Meclisi'nde apar topar bir karar alındı... Tekkeköy'de yapılan 7 bin 500 kişilik Spor Salonunun ismi... "Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı Spor Toto Spor Salonu" adı konuldu... Hem de yangından mal kaçırır gibi... Ve bu değişiklik beraberinde soruları da getirdi.
***

Büyükşehir Belediyesi, Bakanlığın yaptığı bir spor salonuna isim verdiğine göre... Bakan Suat Kılıç'ın "26 milyon lirası hazır, para sorunu yok" sözlerinin doğru olmadığı fikrini uyandırıyor... Parayı Bakanlık verseydi, ismini niye Büyükşehir koysun ki... Demek ki, bu projeye ayrılan bir para yok... Öyle olunca da işi tamamlamak isteyen Büyükşehir Belediyesi... Spor Toto ile anlaştı ve sponsorluk anlaşması yaptı...  Yap salonu al ismi... Şayet böyleyse... Samsunluyu yanıltan Bakan Suat Kılıç demektir!
***

Yok böyle değilse... Daha vahim bir durum var demektir...  Samsun'daki iki salon da yıkılacak...
Biri Yaşar Doğu...  Diğeri de, stad da tamamlanınca yıkılması planlanan Atatürk Spor Salonu... Bakan Kılıç ve AKP'liler salonun isminin Atatürk ya da Yaşar Doğu konulmaması için...  Samsunlunun stat isminde olduğu gibi bir reaksiyon oluşturmaması için... Böyle bir yola gidildi... Bakan kendini bu işten kurtarmak için topu Büyükşehir'e attı.
***

Eeee...  Bu da değilse... Bakanlığın parasını verdiği Spor Salonu'na... Samsun Büyükşehir Belediyesi Spor Toto Salonu denilmesinin anlamı ne? Büyükşehir kimseye danışmadan, burada da mı uyanıklık yaptı?
***

Yani Orada bir şeyler oluyor... Şehrin STK'ları ve muhalefetinin horultuları arasında da olsa duyuluyor...

11.10.2011
/Erdem EROL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder