4 Eylül 2011 Pazar

Samsun'un Sağlık Alanındaki Değişimi

Dünya değişiyor, Türkiye değişiyor, Samsun değişiyor. Kısacası bizler değişiyoruz. Mevcut duruma göre farklılaşmaya değişim deniyor. Değişim, farklı olmak demektir. Değişimi olumlu ya da olumsuz yapabilmek bizim kendi elimizde. Bu yüzden farkındalığı yakalarsak değişimimizi lehimize çok daha rahat çevirebiliriz. Hayat geleceğini tesadüflere bırakanlardan yana değildir. Şansa uygun olmak için fırsatlara da uygun olmak gerekir. Hayatta şanslı olabilmemiz için hedeflerimizin kontrolünün bizde olması gerekir. Sebepler değişmedikçe, sonuçlar da çoğu zaman değişmiyor…

Değişimi başlatanlar; yasa yapıcılarla, bulunduğu konum ve elindeki yetkiye göre karar alıcı ve uygulayıcılardır. Samsun'da birçok alanda değişim yaşanıyor. Bana göre en önemli değişim; sağlık alanında olan değişim. Sağlık alanında hiçbir şey bundan on yıl öncesine göre aynı değil. Ben bu durumu iki kamu hastanesine bakarak anlayabiliyorum. Bunlardan birisi Gazi Devlet Hastanesi, diğeri de OMÜ TIP Fakültesi Hastanesi.

Daha önce SSK Hastanesi adıyla hizmet verdiği dönemde bugünkü GAZİ Devlet Hastanesi'ne bir hasta ziyaretine gitmiştim. Neydi o kalabalık, o izdiham, o kargaşa? İnsanlar muayene olabilmek için polikliniklerin önünde adeta birbirlerini eziyor, sağlam olanlarda hasta olup çıkıyordu.


2005 yılına kadar Sosyal Sigortalar Kurumu Samsun Bölge Hastanesi olarak sadece sigortalılara hizmet verirken, sağlık sisteminin tek çatı altında toplanmasıyla birlikte yapılan yasal düzenlemelerle Sağlık Bakanlığı bünyesine geçerek Samsun Gazi Devlet Hastanesi adı altında günlük ortalama 3 bin – 3 bin 500 poliklinik hastasına hizmet vermeye devam eden Samsun Gazi Devlet Hastanesi'nin bu duruma gelmesinde Başhekim Opr. Dr.Ahmet A.İsmailoğlu'nun büyük payı var. Bugünkü Gazi Devlet Hastanesi, yakaladığı değişimle birlikte artık özel hastanelerle yarışır duruma gelmiş. Özverili çalışmasından dolayı Samsun Gazi Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Ahmet A.İsmailoğlu ve ekibini kutluyor, başarılarının devamını diliyorum.


Samsun'un olduğu kadar bölgenin de en büyük araştırma ve uygulama hastanesi olma özelliğine sahip olan OMÜ TIP Fakültesi Hastanesi, Başhekim Prof.Dr. Mustafa Bekir Selçuk döneminde adeta çağ atlamışa benziyor. Sağlık alanında birçok başarılı projelere imza atan Selçuk, kamu hastanelerinde pekte alışık olmadığımız bir uygulamayı yıllardır başarıyla uyguluyor. Sağlık alanındaki değişimin en önemli ayağını oluşturan hasta memnuniyeti konusu Orta Karadeniz'de Başhekim Prof.Dr. Mustafa Bekir Selçuk ile birlikte anılıyor.

OMÜ TIP Fakültesi Hastanesi'nde refakatçisi ve ziyaretçisi olmadan yatan hastalar hiçte yalnızlık hissetmiyor. Özellikle bayramlarda Prof. Selçuk ve ekibi yatan hastaları tek tek ziyaret ederek bayramlarını kutluyor, hastalara yalnız olmadıklarını söylemle değil eylemleriyle anlatmış oluyor. Mevlana'nın da hemşerisi olan Başhekim Prof.Dr. Mustafa Bekir Selçuk'u başarılı çalışmalarından dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum…

04.09.2011
/Şerafettin ÖZIŞIK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder