4 Eylül 2011 Pazar

Samsun'da Lezzetli Bir Gün; 11 Eylül 2011

Duyduk duymadık demeyiiiiiin! 11 Eylül 2011 Pazar günü saat 11:00'da Doğu Park sosyal tesislerin bahçesine gelenler, Rumeli mutfağının geleneksel lezzetlerinden tatma fırsatı bulabilecekleri güzel bir gün geçirecekler...
***
Samsun Mübadele Derneğinin gönüllülere yaptırdığı yerel lezzetlerin damaklara servis edileceği bu lezzetli gün için hiç kimse davetiye beklemesin. Tamamen sivil inisiyatifle gerçekleşen bu etkinlikte protokol diye birşey yok. Hiç kimseye özel bir davetiye gönderilmeyecek.
***
Nasreddin Hoca'nın işi gibi, "ye kürküm ye" muhabbeti burda geçerli değil. Üstelik kapıdan girerken kimseye sen kimsin, kimlerdensin de denmeyecek. Diğer bir deyişle sadece mübadillere değil, tüm yurdum insanına açık bir etkinlik bu. Bu sene ikinci kez düzenlenen ve gelecek seneden itibaren gelenekselleşmesi hedeflenen bu etkinlik için dernek yaklaşık 1000 kişilik hazırlık yapıyor. Yani erken gelen, tüm lezzetleri tatma fırsatı bulur. Uzun lafın kısası, 11 Eylül 2011 Pazar günü saat 11:00'da Doğu Park sosyal tesislerin bahçesine konu komşu, ailece "aç olarak" gelin efendim... Pişman olmayacaksınız!
***
Şimdi de lafın uzununu söyleyelim. Bazısı ondan anlıyor ya, o bakımdan...
***
Mübadil berber, laz berbere, "Bre berber, gel beraber, 11 Eylül Pazar günü saat 11'de Doğupark Sosyal Tesislere gidelim." demiş.

Laz berber, mübadil berbere "Haçan berber, gel bereber 11 Eylül Pazar günü saat 11'de Doğupark sosyal tesislere gidelum diyesun ama, orda ne edeceğiz oni demeysun." demiş.

Mübadil berber, laz berbere, "Bre berber, gel beraber, 11 Eylül Pazar günü saat 11'de Doğupark Sosyal Tesislere gidelim de te orda eski Urumeli yemeklerinden yiyelim." demiş.

Laz berber, mübadil berbere "Haçan berber, gel beraber, 11 Eylül Pazar günü saat 11'de Doğupark Sosyal Tesislere gidelim de orda sizun eski yemeklerinden yiyelim diyeysun da te bu yemekleri kim bize pişurecek, oni demeysun." demiş.

Mübadil berber, laz berbere, "Bre berber, gel beraber, 11 Eylül Pazar günü saat 11'de Doğupark Sosyal Tesislere gidelim de te orda, bizim Mübadele Derneğinin gönüllü ev hanımlarına pişirttiği eski Urumeli yemeklerinden yiyelim." demiş.

Laz berber, mübadil berbere "Haçan berber, gel beraber, 11 Eylül Pazar günü saat 11'de Doğupark Sosyal Tesislere gidelum da orda sizun Mübadele Derneğinin gönüllü ev hanimlaruna pişurttiği eski Rumeli yemeklerinden yiyelum diyeysun da, uşağum o yemekler hangileridur, oni demeysun." demiş.

Mübadil berber, laz berbere, "Bre berber, gel beraber, 11 Eylül Pazar günü saat 11'de Doğupark Sosyal Tesislere gidelim de te orda, bizim Mübadele Derneğinin gönüllü ev hanımlarına pişirttiği eski Urumeli yemeklerinden etli kazan pilavı, gağma, köy ekmeği, kavala kurabiyesi, selanik gevreği, kaçamak, soğan pidesi, Allah ne verdiyse yiyelim." demiş.

Laz berber, mübadil berbere "Haçan berber, gel beraber, 11 Eylül Pazar günü saat 11'de Doğupark Sosyal Tesislere gidelum da orda sizun Mübadele Derneğinin gönüllü ev hanimlaruna pişurttiği eski Rumeli yemeklerinden etlu kazan pilavu, gağma, köy ekmeğu, kavala kurabiyesu, selanik gevreğu, kaçamak, soğan pidesu, Allah ne verdiyse yiyelum diyeysun da buraya kimler davetludur, oni demeysun." demiş.

Mübadil berber, laz berbere, "Mariiii!" demiş. "Davetiye mi ister be aganın? Sen Kavaklı berberi, Çarşambalı berberi, Bafralı berberi, Ordulu berberi, Giresunlu berberi, Sinoplu berberi, Bayburtlu berberi, Çerkes berberi, Arnavut berberi, Gürcü berberi, Kürt berberi de al gel. Onlara de ki bre berber, gel beraber, 11 Eylül Pazar günü saat 11'de Doğupark Sosyal Tesislere gidelim de te orda, bizim Mübadele Derneğinin gönüllü ev hanımlarına pişirttiği eski Urumeli yemeklerinden etli kazan pilavı, gağma, köy ekmeği, kavala kurabiyesi,selanik gevreği, kaçamak, soğan pidesi, Allah ne verdiyse yiyelim." demiş.

/Mümin BOZKURT
04.09.2011

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder