14 Aralık 2011 Çarşamba

Samsun' un Yeni Müftüsü

Samsun'da gelip geçmiş 40 yılı aşkın ömür aralığımızda bir çok bürokratla birlikte  müftüleri  de tanıdık. Eski adı, " Hademe-i Hayrat(hayra hizmet edenler)"'ın yeni adı ise  "Din Görevliliği" olan  ve dini hizmetleri  yürütmekle görevli kişilerin  başı olan müftülük, toplumumuzda en hassas  ve önemli  görevlerden  birisidir. Bu görevin hassasiyeti  "din" gibi , insanların  asla vazgeçemediği   bir inanç sisteminin  sahiplerine  hizmet; önemi ise bu hizmetin toplumun her yaş ve kademesine  doğrudan verilmiş olmasıdır. Bu anlamda müftülük görevi , hizmet alanı itibariyle  son derece önemli  bir görevdir. Tayin öncesinde bazı spekülasyonlara baş vuruldu ise de sonuçta bu hizmet makamı genç, dinamik, hizmet ve Kur'an ehli bir akademisyen olan  Yrd. Doç.Dr. Hayreddin Öztürk  Bey'e nasip oldu.
                 
Hayreddin Bey Samsun'da gerek  halk ve gerekse Din Görevlileri  bazında  nabzı en güzel şekilde tutabilecek hocalardandır. Hiçbir beklentisi olmayanların,  şahsına yönelik hüsnü zanlarıyla birlikte sevgi ve duaları O'nun hizmet aşkının sürdürülebilirliğini sağlayacağına inanıyoruz. İslam'ı n ve kültürümüzün  simgesi hizmetleri tabana yayacağına, hizmet alanı itibariyle de  imamlarımızı minberden, vaizlerimizi de kürsülerden sokağa indireceğine inanıyoruz. Samsun ve Türkiye bu hizmet anlayışına muhtaç ve layık olduğunu düşünüyoruz.
                 
Hayreddin Hocanın üstlendiği görev, ağır olduğu kadar aynı zamanda onurlu bir görevdir. Külfetine göre  rabbimin nimet vereceğine inandığımız bu görevi Samsun'umuza  hayırlar getirmesini  ve  kendilerine de başarılar  diliyorum.

Selam ve sevgi ile
                 
NOT: Samsun'un manevi onur projesi Mehmet Akif  Ersoy ANADOLU İmam-Hatip Lisesi'nin yapımı için verdiği sözden dolayı şahsım ve  dernek yöneticilerim  adına teşekkür ediyoruz. Allah izin verirse ayrı bir yazıda bu konuya tekrar döneceğiz.

14.12.2011
/H. Mustafa GENÇ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder