13 Aralık 2011 Salı

Rantlar Ve Aklar

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde yine bir tartışma... Hem de en sertinden... 'Otur yerine', 'Terbiyesiz' sözlerinin ağızlardan çıktığı... Ve tartışanların ikisi de AKP'li!
***

Daha önce de oldu... Kelimeler aynı olmasa da...  Benzer ifadeler ya da tavırlarla... Ama... AKP'lilerin bir bölümünün karşı çıktığı her madde...  Yine Başkan Yılmaz'ın istediği gibi çıktı. Yani Başkan Yılmaz'ın istediği, Vekili Turan Çakır'ın hararetle savunduğu şeydir! Çoğu zaman da parmak hesabını iyi yapan Başkan Yılmaz... O meclislere bile gelmez!
***

Meclis aritmetiğine bakınca;  AKP'lilerin bir bölümünün karşı çıktığı istekler... Buram buram rant kokan imar isteklerinin meclisten geçmeyeceği düşünülür... Ama öyle değildir! Bölünen AKP’lilerin yerine devreye hemen diğerleri girer!  Kimi CHP'li olur... Kimi MHP'li! Kimi de meclise katılmayarak verir desteğini...  Yani...  Yılmaz ne isterse o olur! AKP'lilere rağmen!
***

Gazeteler yazar, çizer...  Kimi zaman akraba rantlarını... Kimi zaman, oluşan ranttan... Verilen imarla milyonlarına milyon ekleyenlerden bunun karşılığında ne alındığını sorgulamaz kimse... Meclis üyeleri biliyordur...  Ama onlar da ser verir, sır vermez!
***

İşte bu otel imarı için de aynısı geçerli... 6 kat 7 kata çıkarılınca ortaya kocaman bir rant çıkacak? Bu rant karşılığında o otelin sahipleri, bu kente ne verecek? Ya da kent yerine, kime ne verecek? Bunu sorgulayan var mı?  Ya da bunu sorgulamadan, bu tür isteklere 'Evet' demenin ahlakı... Öyleyse...  Kamuoyunda bu tür sorular, inandırıcı yanıtlar bulmadan... Partisinin başında Ak bulunsa da, bulunmasa da...  Birilerinin 'ak' olduğuna kanat getirmek de zor oluyor!

13.12.2011
/Erdem EROL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder