24 Aralık 2011 Cumartesi

Kemal Vehbi Gül boşa konuşmaz…


Kemal Vehbi Gül denilince bir değil bin kez düşüneceksin. Hırslı, inançlı,  azimli, tuttuğunu koparan, bildiğini yapan, mücadeleci, taviz vermeyen, yanlışa yanlış, doğruya doğru diyen, boyun eğmeyen, adından söz ettiren, kendine güvenen, yaptıklarıyla örnek olan efsane bir isim. O boşa konuşmaz. Konuştu mu yerinde konuşur. Çekincesi, affı olmaz.

Dün Haber Gazetesi'nde yer alan haberi okuyunca, Kemal Vehbi Gül'e katılmamak mümkün değildi. Ne diyor sayın Gül? Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz şehrin imkanlarını çarçur etti. sistem yakında iflas edecek. Raylı sistemin kazandıkları faizleri ödemeye yetmez. Yusuf  Ziya Yılmaz halka eziyet ediyor. Bizim projelere sahip çıkıp reklam yapıyor. Samsun'u her geçen yıl geriye götürüyor. Kemal Vehbi Gül daha mı ne diyor?  ‘Benim dönemimde Samsun nüfus olarak Türkiye'nin altıncı, ekonomik olarak da beşinci il'i idi. Şimdi ise Çorum bile Samsun'u geçti. Sayısız hizmetlere karşın borçsuz bir belediye idi.'
               
Ya şimdi? Sadece raylı sistem nedeniyle 130 milyon Avro borç var. Faizler hariç. Gül'ün iddiasına bakılırsa raylı sistemi iflas eden Ankara'dan sonra Samsun'da da kaçınılmaz. Kemal Vehbi Gül açık ve net böyle iddialarda bulunurken, Yusuf Ziya Yılmaz sessiz mi kalacak? Haliyle kalmadı da. ‘Atakum Raylı sistem ile büyüyor' iddiasında bulundu. Sadece bu mu? Son üç yılda Atakum'a 10 bin konut yapıldığını belirtiyor. ‘Bu 10 bin konutu Büyükşehir mi yaptı?' diyesim geliyor ve yapıldıysa, yapılmaya devam ediyorsa Büyükşehir mi, yoksa Atakum Belediyesi mi övünsün? diye sorasım geliyor.
              
Bu arada büyüyen, gelişen Samsun nasıl oluyor da 36'nci sırada. Kemal Vehbi Gül'ün 5'inci sıradaki Samsun'u na ne oldu?  Yusuf Ziya Yılmaz'ın vaz geçemediği sloganı ‘Sizin için'. Bize 5'incilikten 36'incilik mi reva görüldü? de Kemal Vehbi Gül'e hak verme? Ne dersiniz?


Samsun'un Delileri!

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fransızca Bölümü Öğrencileri öyle sanıyorum ki akıllıca çıktıkları yollarda sorunlar yaşamış olacaklar ki, olaya farklı bir boyutla yaklaşarak etkinliklerde bulunmaya çalışıyor. Kendilerine buldukları isim ‘Samsun'un Delileri'. Böyle delilerimiz varken, akıllıya ihtiyaç duyulur mu? Asla.
                
Adımız deli olsa da bu kente bir şeyler verebilme adına bir şeyler yapalım. Bakın Samsun'un delileri ne yapmış? Kitap okuma alışkanlığına dikkat çekmek için Cumhuriyet Meydanı'nda ‘Kitap okuma' etkinliği düzenledi. Bizim deliler okudukları kitapları Taflan Yalı Ticaret Meslek Lisesi'ne bağışladı. Delice mi, akıllıca mı? Böyle deliliğe can kurban. Ne dersiniz?               
/Avni DEMİR 
24.12.2011

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder