27 Ocak 2016 Çarşamba

Samsun’un Kar İle İmtihanı

Bugün işçi, işveren, İŞKUR üçlememin son yazısını yazacaktım kar yağışı buna engel oldu. Kar güzelliktir, kar bolluk ve bereketin habercisidir, kar mikroplardan arınmak için iyi bir dezenfektedir. Bu bilinçte olan herkes kar yağışından memnun olur.

SADECE İDARECİLER HARİÇ....

İdarecilerde kapanan yolların açılması, yâda her ihtimale karşı yolların tuzlanma işinden dolayı ek iş yükü ek maliyet getireceği için kar yağışını istemeyebilir. İki farklı şehir vardır biri düzenli ve şiddetli kar yağan şehir biride bizimki gibi ara sıra kar yağan şehir. Düzenli kar yağan şehirlerde ekipman ve ekip hazırdır ve deneyimlidirler. Kar yağdığında temizleme ve tuzlama işini onlar yapacakları için hemen işe koyulurlar.

Bir de bizimki gibi ara sıra kar yağan şehirler vardır bu şehirlerde ekipmanda yetersizdir, ekipte yetersizdir bir de bu yetersiz ekip neyi nasıl yapacağını birinin söylemesini bekler bu işi bu şekilde yapın demesi gereken kişi “kimse bize yolumuzu açın talebiyle gelmesin” derse bu ekipte normal vatandaş gibi karın tadını çıkarır. Kayak merkezlerine gidip eğlenme imkânı bulamayan ve bu eğlenceden zevk alanların halleri çok güzeldi çok eğlendiler ama bunların yanında birde

İşe gitmek zorunda olanlar vardır. AÖF sınavına girmek durumunda olanlar vardır. Meteoloji uyardı yoğun kar yağışı var dikkatli olun. Mümkün mertebe toplu taşıma araçlarını kullanın... Vatandaş bu uyarıyı dikkate alıp Pazar günü sınavına raylı sistemle gidiyor birde ne görsün ringler çalışmıyor.

Vatandaş şaşkın kimisi yayan yola koyuluyor, kimisi otostop çekiyor, kimisi de istif gibi minibüslere doluşuyor. Minibüste vatandaşın biri soruyor “nerede bu devlet küçücük araçların çıkabildikleri yerlere büyük araçlar nasıl çıkamaz neden hiçbir çalışma yapılmıyor” diye. Bir başkası cevap veriyor “üniversite yönetimiyle büyük başkanın arası yok onun için burası hizmet alamıyor” diyor.

Bir başkası da “bana ne kardeşim onların kavgasından ben burada mağdur oluyorum Aristotoles 2500 sene önce devleti şu şekilde tanımlamış devlet milletine her şeyin en güzelini ,en yüksek iyiyi sunmak zorundadır” diyor.bu sözün üzerine bir söz söylemek bize yakışmaz.....

/Adnan ÖZ
27.01.2016

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder