25 Ocak 2016 Pazartesi

Kırmızı Beyaz Başlıklı Kız - Bir Şehri Samsun Masalı (1)

Bir zamanlar belki de bu zamanlar, şehri Samsun'da bir yerlerde,  genç bir kız yaşarmış.  Bu kız nereye giderse gitsin kafasından Samsunspor beresini hiç çıkarmıyormuş. Bu nedenle mahalleli ona Kırmızı Beyaz Başlıklı kız lakabını takmış.

Bir gün annesi ona Çiftlik Caddesi'nde pardon Cadde AVM'de yaşayan babaannesine götürmek üzere bir zarf vermiş. Kırmızı Beyaz Başlıklı kız almış zarfı, takmış Kırmızılı Beyazlı Samsunspor beresini düşmüş yollara.

Tramvay durağına gelmiş. Öğrenci indirimli Samkartını cihaza uzatmış Kırmızı Beyaz Başlıklı Kız. Fakat cihazın içindeki bet sesli kadın "YETERSİZ BAKİYE" diye yanıtlamış bu kart uzatışı.  Kırmızı-Beyaz başlıklı kız şaşırmış. Çünkü kartında 1,5 lira olduğuna eminmiş. Tekrar uzatmış kartını içindeki miktarı görmek için. Düşündüğü gibi 1,5 tl varmış kartta. Fakat cihaz 2 tl almaya çalıştığı için bakiyenin yetersiz kaldığını görmüş. Zam mı geldi acep diye düşünerek durumu güvenlik görevlisine sormuş. Güvenliğin görevlisi kartının süresinin bitmiş olabileceğini tekrar yenilenmesi gerektiğini söylemiş.

Bunun üzerine kartına para yatırmak için makineye yönelmiş Kırmızı Beyaz Başlıklı kız. Fakat para yatırıcı makine bozuk olduğundan taa ilerideki Samkart büfesine gidip gelmek ve tek işi önündeki cihazı dıtlatıp müşterinin ona uzattığı parayı karta yüklemek olduğu halde çok yorgun ve memur tavırlara giren büfecinin gereksiz kaprisini çekmek zorunda kalmış.

Tramvaya dönüp tekrar uzatmış kartını cihaza. Haşırt diye 2 lirasını almış kartından cihaz. Beklemeye koyulmuş tramvayı Kırmızı Beyaz Başlıklı kız,  gözü bir sonraki tramvayın süresini bildiren kaygan yazıda. Üç beş hadi bilemedin altı dakika sonra gelmiş üstünde bir senedir "Bugün günlerden Samsunspor" yazan tramvay. Kapıya yığılmış kalabalığın arasından güç bela girebilmiş tramvaya.

Yaş itibari ile Tramvay ortalamasının bir hayli altında kaldığı için oturma şansı pek yokmuş. Arada boşalan koltuklara saniyesinde biri çöküyormuş.

Oyalanmak için tüm tramvay insanları gibi almış eline akıllı telefonunu Kırmızı Beyaz Başlıklı kız.  Bir umut tramvayın vayfayına bağlanmaya çalışmış ancak her zamanki gibi bağlanma problemi yaşayan tramvayfay tarafından reddedilmiş bağlantı isteği. Bunun üzerine kendi limitini kullanarak girmiş internete. Samsun haberlerine tıklamış. Samsunspor'un mağlubiyeti, uyuşturucu, cinsel taciz, silahla yaralama dolu bir sürü haber doluymuş site.

Sonra bir habere gözü takılmış. Şehrin büyükşehir belediye başkanı elinde mikrofon  övüne övüne mantolanacak bina ve caddelerden,  cici golf sahasından, Gülsan Sanayi Sitesi'nin taşınacağından  vs. bahsederek Samsun'umuzun prestijine prestij katacağız diyormuş haberde. Ortada herhangi bir prestij göremeyen Kırmızı Beyaz Başlıklı Kız sorular sormuş kendi kendine. Peki bu şehrin sokakları neden bu kadar güvensiz? Peki bu şehrin mimarisi neden bu kadar çirkin? Peki bu şehri neden sel basıyor her yağmurda? Cevap bulamamış hiçbirine.  Ağır ağır ilerlemiş tramvay, Kırmızı Beyaz Başlıklı kızın çok içinde çok cevapsız sorular...  (Devam edecek)

Saygılar!

/Emre SEVEN
25.01.2016
http://www.hedefhalk.com/kirmizi-beyaz-baslikli-kiz-bir-sehri-samsun-masali-1-604567yy.htm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder