11 Ocak 2016 Pazartesi

Yezeye

Gün geçmiyor ki Samsun'da fantastik bir YZY hareketi ile karşılaşılmasın. Kâh iş adamlarına "lüks arabalara binmeyin cıs!" diye fırça atıyor, kâh "golf insana kanaatkâr olmayı öğretiyor" gibi golf-ü tasavvuf çıkarımlar yapıyor! Üstelik projeleri de açıklamaları gibi fantastik. Bir esiyor bina mantolamayla şehrin prestijini yükselteceğini sanarak çok suni sıvamalara, estetik uzmanlığına girişiyor, bir esiyor  "Arap turistlerin tesettür anlayışına uygun gözlerden uzak kamp yeri ve tatil köyü ihtiyaçlarını" dert edinip, Costal sahillerindeki gecekonduları yıktırarak buraları onlara tahsis etme planları yapıyor.

Malumunuz. Bir süredir Gülsan'a taktı kafayı. Şehrin onca sorunu bitti bir tek Gülsan Sanayi Sitesi'nin taşınması kaldı. Viyadükün üstünden görünen görüntüyü kimseye açıklayamıyormuş. Sanki bütün Samsun'un görüntüsü açıklanabilirmiş gibi.  Üstelik konu ile ilgili yaptığı açıklamalar da tutarsız. Bazen çıkıyor lüks otellerde verdiği kahvaltılarda, Gülsan esnafının mağdur edilmeyeceğini söylüyor. Bazen de biz yer gösteririz isteyen gider istemeyen gitmez diye rest çekiyor. Seviyor mu dövüyor mu belli değil.

Şimdi de "Gülsan Sanayi'nin parasını Samsun halkından karşılayacağım" diyor başkan. Son bombası da bu. Bu parayı ne adla ve ne hakla biz Samsunlulardan tahsil edecek gerçekten merak içerisindeyim. Ödediğimiz vergilere "Gülsan Sanayi Sitesi'nin taşınma bedeli - not başkanın emri" diye mi yansıtılacak? Yoksa bize zorla golf mü oynatacak? Sanırım ya 20. senesine yaklaştığı makamında sıkılıyor ya da her seçimde artan oy oranıyla bir güç zehirlenmesi yaşıyor başkan. Fantastik açıklamalarıyla gereksiz projeleriyle giderek Gökçekleşiyor. Benim Samsun'a bütün bu projelerden daha faydalı olacak bir önerim var kendisine. Başkan Gülsan Sanayisi'ni oynatıp onca masrafa girmek yerine kendi başkanlık makamını başka bir şehre hatta ülkeye taşıyabilir! İşte o zaman biz Samsunlular olarak parası neyse veririz! Saygılar!

/Emre SEVEN
11.01.2016

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder