6 Temmuz 2014 Pazar

Yeni Başlangıçların Şehri

‘’Yeni Başlangıçların şehri Samsun’dan yeni bir tarihi yolculuğa daha çıkıyoruz’’ diye başladı konuşmasına. Ki; Gerek partisini kurarken ve gerekse partisini kurduktan sonra ilk mitinglerini Samsun’da yapmıştı Recep Tayyip Erdoğan. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12. Cumhurbaşkanı adayı olarak da ilk meydan mitingini Samsun’da gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan’ın Samsun’a verdiği önemin bir Samsunlu olarak gururumu okşamış olmasını söylemeden geçmeyeceğim.

Miting Ramazan ayına denk geldi. Bu mübarek ayın şefaati Başbakan’ın 10 Ağustos’ta yapılacak ilk tur oylamada Cumhurbaşkanı seçilmesine yeter mi bilmem ama Samsun Cumhuriyet Meydanı Recep Tayyip Erdoğan için ilk defa tam anlamıyla dolmadı. ‘’Yağmur’da vardı’’ diyenler olabilir ama dünkü yağmurun 2011 seçimleri öncesi yapılan miting sırasında yağan yağmur yanında adı bile söylenmez. Ki; 25 Mart seçimlerinde mitingin başlamasına bir saat kala alana gitmiş olmama rağmen bulvardaki havuzun ötesine geçememiş, meydana çıkamamıştım. Kaldı ki 2011deki mitingi de yine meydandan izleyememiştim, zira çok kalabalıktı.

Dün Meydana saat 15’30’da gittim. Meydanda dikkatimi ilk çeken Kaptanağa Sokak tarafında sıra sıra dizilmiş vinçlerle asılmış ve üzerinde ‘’Samsun sana inanıyor’’ yazılı devasa afişlerdi. Afişlerin sıralaması da ilginçti İlk sırada İl Başkanı Fuat Köktaş’ın afişi vardı onu Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç’ın afişi takip ediyordu. Ayrıca Ziraat Bankası Binasına da devasa boyutta Ortasında Türk Bayrağı solda Atatürk ve sağda ise Recep Tayyip Erdoğan resimleri asılmıştı. Muhalefetin eleştirilerinden kurtulmak için olsa gerek diğer tüm resimlerde Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası için hazırlanmış Erdoğan Logosu varken bankaya asılana ise logo konmamıştı.

Meydanda dikkatimi çeken bir başka özellikte şuydu: meydanın Kaptanağa caddesinin olduğu taraf bayanlar için ayrılmıştı ama boşluklar oluşunca aradaki bölme kaldırılarak kadın ve erkeklerin mitingi birlikte yani karışık halde izlemeleri sağlandı. Bir başka notta şuydu: Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası için hazırlanan ve üzerinde Erdoğan Logosu bulunan şapkalardaki ve onların alana getirildiği kolilerdeki Made İn PRC yazısıydı. Bunu kim yaptı bilmiyorum ama şundan eminin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bundan haberdar olursa bu duruma fena halde kızacağıdır. Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı ve 12. Cumhurbaşkanı adayının kampanyada dağıttığı şapkalar Çin malı olmamalıdır.

Türkiye’nin tekstil sanayi, ülkenin cumhurbaşkanı adayının kampanyası için şapka üretmekte yetersiz bir ülke değil zira. Her neyse ben ülkesinin sanayisini geliştirmek için onca çaba harcayan Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, böylesi bir garabete izin vermeyeceğini ve kampanyasını yürütenlerin bu yanlıştan dönmeleri için gereğini yapacağına da gönülden inanıyorum. Yeni başlangıçların şehri Samsun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendi değimiyle “tarihi yolculuğuna” uğurlu gelir mi bilemem ama dileğim ilk turu 10 Ağustos’ta yapılacak 12. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin huzur içinde geçmesi ve ülkemize hayır getirmesini dilerim.

/ Ragıp GÖKER
06 Temmuz 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder