9 Temmuz 2014 Çarşamba

Şimdi Oldu. Saathane Bu Haliyle 'Vicdanları' Sızlatmaz..

Saathane Projesi'ne karşı çıkanların iki somut 'sorusu vardı'. Birincisi 'tarihi yapıyı bozmayın ve buraları birilerine rant oluşmasın..' Bir başka soru ise 'O bina niye yıkılmıyordu'.. O bina denilen 6 katlı bina, Yusuf Ziya Yılmaz'ın yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak afişini astığı bina.. Dün Büyükşehir Meclisi bir oylama yaptı.. Bu oylamada, istimlak bedelleri ne olursa olsun, ruhsatlı ya da ruhsatsız tüm yapıların projeye dahil edileceği.. Aslında o karar çok önemli.. İmtiyazlara son veren.. En önemlisi vicdanları rahatlatan bir onay..

Hep kızacak değiliz ya bu kez de kutluyorum Büyükşehir Meclisi'ni.. Saathane'ye aslında akşamları bazen bakıyorum.. Müthiş bir alan açılıyor.. Ve imtiyazlı binalar da dahil edilince 'gerçekten müthiş bir doku ortaya çıkabilir'.. Sanıyorum mülk sahipleri de 'mahkemeler kanalıyla hak ettikleri değerleri alacaklardır'..

Geçtiğimiz günlerde Müze Müdürlüğü Saathane'de çalışma yapıp, Taşhan'ın devamını bulunca, nasıl bir tarihi doku olduğunu anlamak için yetti.. Yani, Samsun gelişiyor gelişmesine ama 'mahkemeler, inatlaşmalarla' oluyor.. Ben yaptım oldu olmuyor işte bir anlasalar.. Baştan beri o bina diyorduk.. Şimdi o bina da yıkılacaksa 'gerçek bir projenin ortaya çıkma ihtimali yükselebilir'.. Yani mülk sahiplerinden işyerlerini, geçmişlerini istiyorsan, sen de taviz vereceksin, olay budur..
***

CANİK'TE SESLER YÜKSELMİŞ..

Canik Belediyesi Başkan Yardımcısı dün çok tepkiliydi.. Tepkisi Vali Hüseyin Aksoy'a.. Kentsel dönüşüme engel olduğunu öne sürüyor.. Ve Canik'in gelişmesini engellemeye çalışanlardan söz ediyor.. Aslında açıklamada ilginç, Vali Aksoy'un sınır değişikliğine onay vermemesi de.. Sonuçta bilirkişi raporları da vardır elbette..

Yani Vali bey acaba, gidip orada bir inceleme yapmış olabilir mi, ya da bilirkişi raporu istemiş olabilir mi ayrıca.. Yoksa, hiç araştırmadan, bakmadan 'onay veremezlik edemez, etmemeli'.. Yani neresinden bakarsanız bakın, Seit İleri'nin açıklamasından tutun da, Vali Aksoy'un onay vermemesine kadar kamuoyunun bilgilendirilmesi gereken bir konu.. Sonuçta hiç bir şey anlamadım şimdilik.. Şu mu denilmek isteniyor diye düşünüyorum..

Vali Aksoy, Canik Belediyesi yönetimine sıcak bakmıyor.. Dolayısıyla Başkan Osman Genç'e.. İyi de kamu görevi bu.. Kişileri aşar.. Bence derhal Samsun kamuoyu bu konuda bilgilendirilmeli.. Soru basit.. Neden onay yok?.. Neden zehir zemberek bir açıklama?..

/A.Yener CABBAR
9 Temmuz 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder