5 Temmuz 2014 Cumartesi

Erdoğan'ın Samsun Çıkışı Ve Vefa..

AK Parti'den verilen 'KÖŞK mesajları' oldukça ince ve anlamlı.. Canik Belediye Başkanı Osman Genç: "Başbakanımızın Cumhurbaşkanlığı'nı sabırsızlıkla bekliyorum". Genç, bu mesajını 'Başbakan Erdoğan'ın da istediği dershane dönüşümüne örnek projesi haberiyle verdi.. Bugün gazetelerde o haberi bulabilirsiniz.. İlkadım Belediye Erdoğan Tok: "Başbakan Erdoğan yeni Türkiye'nin temellerinin ilk adımlarını atmak için Samsun'a geliyor".. Tok, bu mesajı cep telefonuyla gönderdi..

Bir gün önce İl Başkanı Fuat Köktaş: Yeni bir milli mücadelenin startını veriyoruz".. Başkan Köktaş, bu açıklamasını önceki gün yaptı ve tüm gazetelerde yer aldı.. Ve dünden bu yana Samsun'da öylesine bir hareketlilik var ki; AK Parti, tüm kollarıyla Başbakan Erdoğan'ı, Köşk'e çıkarmak için çaba sarf ediyorlar.. 'Çaba' dedim de, sonra ne çabası diye kendi kendime sordum.. Aslında çaba filan yok..

İnanmışlar.. Olay o kadar sabit ki; Yapılan 'köşke çıksın mücadelesi' değil.. Nasıl daha iyi ağırlarız.. Nasıl Samsun'da daha fazla moral veririz.. Nasıl vatandaşı motive ederiz.. Sandık korkuları olduğunu hiç sanmıyorum.. Seçilmeme şansının olmadığını onlar da, biz de, hemen herkes biliyor.. Ama bir şeyi iyi yapıyor AK Partililer.. Bir şeyi..

O bir şey ki bana göre her şeyden önemli.. Varken kıymeti bilinmeyen, yokken 'dizlerini dövdüren'.. Uzun uzun düşündüren.. Olmayınca, beklerken görmeyince 'Vay dedirten'.. Vefa.. Evet bu bir vefa Tayyip Erdoğan'a..

2002 yılından bu yana 'bir disiplin ölçüsünde iktidara taşıdığı partisinde' Köşk yoluna doğru giderken bile 'Üç dönem kuralını bozmayınız' diye öğüt veren Genel Başkanları'na bir vefa.. Her dönem güçlenerek çıkan bir partinin liderine, "Görkemli bir uğurlamadan daha çok", köşkte görkemli bir karşılamanın 'Anadolu'daki vefası gibi'..

Bir başka deyişle 'halleşme, helalleşme... 1.071 metre rakımdaki Çankaya Köşkü'ne uğurlama.. Bakın Çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'na, 'Sahaya çıktıkça ilgi nasılda azaldı'.. Görsel ve yazılı medyada ilgi her geçen gün Başbakan Erdoğan'a kayıyor.. İllerde, MHP ve CHP'lilerin açıklamalarında konuşulurluk oranı ise neredeyse yok.. Arkasında iki muhalefet partisi, sendikalar sivil toplum örgütleri ve irili ufaklı mecliste olmayan siyasi partiler bile olsa ne eksik biliyor musunuz?..

VEFA.. Vefa yoksa, 'sende yoksun'..

/A.Yener CABBAR
5 Temmuz 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder