26 Temmuz 2014 Cumartesi

Samsun'u Bu Kadar Ezdirmeyin..

Önceki akşam duydum, dün de Necdet Uzun yazmış.. Samsun Anadolu Ajansı'nın, Trabzon'a bağlanması olayı basite indirgenecek bir olay değil.. 'Üzüldüm demekte hafif kalır. Gazeteci olarak kahreden bir durum'.. İlin bürokratları açısından da 'temsil ve ilişkiler anlamında oldukça büyük bir kayıp'.. Samsun adına 'küçümsenme, önemsenmeme.. Samsun'un siyasileri adına da oldukça büyük bir kayıp, hiç yerine konulmama veya güçsü kalmak gibi bir şey..

Samsun'a bakış açısından 'aldım gitti, kim dur diyebilecek ki, durumu var ortada'.. Evet bu öyle kolay yenilir, yutulur bir olay değildir.. Burada görev yapan arkadaşların da 'başarısızlığı ya da başarısı da değildir'.. Zaten haber ajansları arasında ister devlet, ister özel olsun artık bir yarışta yok.. Hepsi bir arada bile çalışabiliyor.. Sorun yok. Zaten bu teknolojik ortamda bir yarışta mümkün değil.. Nedir o zaman; Bu bakış açısı..

Neden kaybediyor Samsun.. Samsun'un siyasilerinden kaynaklanıyor bana göre.. 4 Milletvekili artık 'tası tarağı toplamış evine dönüyor'.. Bir vekilimizin çok etkin olduğunu söyleyemem.. Etkinse de ben hiç hissetmedim Samsun adına.. Ama bir bakanımız var.. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç.. O dur demedi mi? Samsun Bölge Müdürlüğü unvanının kaldırılıp, Trabzon'a bağlanmasına ve Samsun'un uydu büro yapılmasına.. TRT açısından zaten Samsun'da 'var yok bir durum var'.. Ama AA da 'benzer bir konuma getiriliyor.. Yani 'bir çok bölge müdürlüklerinin götürüldüğü Samsun'da şimdi de basına el atılıyor..

Sabah'ın bölge müdürlüğünden ayrıldıktan sonra 'elimle kurduğum o büronun lav edilişini' anlarım.. Özel sektördür, ajanslardan takviye alır.. Ancak devletin ajansı Anadolu Ajansı'nın oldukça merkezi olduğu bir konumda olduğu Samsun'dan alınmasını anlamam, anlayamam.. Bir bakanı olan bu kentten AA'nın alınması sırasında acaba bilgi verildi mi merak ediyorum.. Samsun il yönetiminin haberi oldu mu?.. Vekillerin haberi oldu mu..?

Sordular fark etmez veya sessiz kaldılarsa 'yazık'.. Yok sormadılarsa 'çok daha yazık'.. Bu sadece bizim meselemiz değil.. Bu ilin Bakanı, milletvekilleri, iktidar ve muhalefet partilerinin temsilcilerinin, hatta bürokratlarının da sorunu.. Geç kalınmış olsa da, 'dur denilmeli'.. Samsun'un çocuğu olan Bakan Kılıç, açısından 'iki kere önemli bence'.. Çünkü onun bakanlığı döneminde Samsun kaybetmiş olacak AA’yı..

/A.Yener CABBAR
26 Temmuz 2014

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder