21 Eylül 2016 Çarşamba

Samsun’da ki Çin Kavşakları

Büyükşehir Belediyesi hizmet ve müdahale alanları içerisinde yer alan bir çok nokta da beklenen güncellemenin geciktirdiğini düşünüyorum. Oysa AK Partili Büyükşehir ve AK Partili merkez ilçe yerel yönetimlerinin el ele vererek (Yapılan çevre yolları ve alternatif ulaşım akslarını ayrı tutuyorum) şehir merkezleri ve ilçelerin de Çin’in ulaşımı, Çin’de ki gibi kendi doğasından ortaya çıkmış kavşak geçişleri Samsun’da da kendini gösterdi.

İnternette Çin’de trafik ve kavşaklar diye tıklayın karşınıza çıkacak görüntünün benzerini Samsun şehir merkezi ulaşımında görmeniz mümkün. Önceden Samsun’un kara noktaları diye anılan ancak bugün  ‘ÇİN KAVŞAKLARI’ diye ortaya çıkan bu kavşaklardan birisi Unkapanı Kavşağı, Eski Katoça Kavşağı, Cumhuriyet Meydanı, Kilise Kavşağı... 20 yıl önce neyse bugünde aynı ve hatta çok daha kötü durumda. Bu güzergah ve kavşaklar üzerinden yolculuk yaparken karşılaşabildiğiniz yol bozukluğu ise cabası.

İlkadım İlçesi bu konuda gerinin de gerisinde. Başkan Erdoğan Tok belki de Türkiye’nin en az sosyal denge ücreti ödeyen bir belediye başkanı unvanına sahip. Diğer belediyelere göre ödemesi gereken daha yüksek sosyal denge ücretini bence ilçede ki köy yoluna dönüşmüş yollarını düzeltmeye kullansa en azından vatandaşına hizmet vermenin övünç durumunu yakalar.  Personelin daha mutlu olması ve diğer belediyelere göre ezikliğinden kurtarması için sosyal denge miktarını acilen yükseltilmesi gerekiyor. Diğer belediyelere göre ödenmesi gereken arada ki fark belediyenin parası olmadığından kaynaklandığını sanmıyorum. Bence bu durum bir an önce düzeltilmeli.

Büyükşehir Belediyesi’nin çevre yollarına verdiği önemi şehir merkezinde de göstermesi kaçınılmaz. Ve elbette ki şehir içi ulaşım taşımacılığının yükünü çeken 1-2-3 ve diğer hat araçları Büyükşehir Belediyesi’nin önderliğinde sürücü esnafı odaları ile birlikte kafa kafaya vererek artık yenilenmeli. Samsunluların hak ettiği rahat ve kaliteli yolculuğa bir an önce bu fırsat yaratılmalıdır. Samsun yenilenmeli. Yeniden ele alınmalı, yenilikler şehir merkezine, merkez ilçelere dokunuşlarla hissettirilmeli. Yoksa çevre yolları, yeni açılan yollar, suyu olmayana su, aşı olmayana aş verilmesi gölge de kalacaktır.

Çin Kavşakları gibi bu sözünü ettiğimiz küçük hatırlatmalara da dokunulmalı ve bu şehrin insanlarının hak ettiği şekilde yaşam sürmeleri ne katkı verilmeli. Öte yandan Büyükşehir Belediye Hizmet Binası ağlayan kadının yüzünden akan Rimel misali kararmış dış cephesini de adam akıllı bakıma almalı. Ya da yeni bir yer bulup daha çağdaş ve modern bir hizmet binası yaparak Samsunlulara hediye edilmeli.

/Okan DİLEK
21.09.2016

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder