29 Şubat 2016 Pazartesi

Kitap Fuarı Üzerine

Bu yıl ikincisi düzenlenen TÜYAP Samsun kitap fuarın üzerine yazı yazan arkadaşlarımızdan bazıları fuar yerine bayram kelimesi kullanmış. Kitap ile yan yana gelen bu kelime öyle güzel eşleşmiş ki gurur duymamak elde değil. Geçen yıl ilki düzenlenip ziyaretçi sayısının beklenenin altında olmasına ne kadar kaygılanmış isek bu yıl beklenen ziyaretçi sayısına ulaşmasına bir o kadar sevindik. Gelecek yıl bu sayının iki katına çıkacağından kuşkum yok.  Zira bu güveni hem Samsunlu hem de Samsun dışından fuara katılan kitapseverler gösterdikleri ilgiyle perçinlemiş oldu. Fuar süresince Samsunlu yazarlar kendilerini bir kez daha kanıtlarken okurlarına da ciddi bir güven vermiş oldular.

Geçen yıl fuara katılan yayınevlerinden birçoğu ile yaptığım görüşmemde ilki olmasına bağladıkları yetersiz katılımın bu yıl ikiye katlanması karşısında güven tazelediklerini gördüm. Doğrusu bu yıl acaba nasıl bir imtihan vereceğiz diye düşünmüş ziyaretçi sayısının artması için dualar etmiştik. Bu isteğimizin kabul olduğundan eminim. Hatta ziyaretçi sayısı öyle yoğun oldu ki arkadaşlarla yaptığımız değerlendirme de fuar alanının yetersiz kaldığını bile konuşmuştuk.

Samsun merkezinden fuar alanına akın akın gelen araçlar trafik sıkışıklığı bile yaşamış bir ara ağır seyretmek zorunda kalmışlardı. İlk defa trafiğin ağır ilerleyişine böylesine sevindiğimi söyleyebilirim.
Zira araçların kitap fuarına geldiğini bilmek bile insana büyük bir keyif veriyordu. Okullarımızdaki öğrencilerimizin öbek öbek fuar alanına girişi bayram geçit merasimlerini hatırlatıyordu. Bütün bunlar karşısında sevinmemek mümkün değildi.

Yazının sonuna bırakır da unutursam haksızlık olur diyeceğim bir şey daha var ki; O da yazar ve okurların gösterdiği birlik ve beraberlik tablosudur. Özellikle Samsunlu yazar ve kitapseverlerimizin fedakarane gayretleri takdire şayandır. Kendilerine ne kadar teşekkür etsem azdır. Ayrıca Fuar yönetiminin gösterdiği aralıksız ilgi ve iş disiplinini de bu başarı da yeri büyüktür. Bir teşekkürü de onlara gönderiyorum. Bütün bunları yanyana getirince anlamlı bir memnuniyetin tezahürü ortaya çıkmıştır. Elbette burada isimlerini tek tek sayabileceğim fakat onlar kendilerini biliyor diyerek hepsine birden şükran borcu duyduğum arkadaşlarımız var. Yazılarıyla ve birebir telefonlarıyla misafirliğe davet edercesine çalışan arkadaşlarımız. Bu başarı hep birlikte el ele vererek elde edilen bir başarıdır. Velhasıl TÜYAP Samsun Karadeniz Kitap Fuarının ikincisi güzel bir şekilde sonuçlanmıştır. Biz şimdiden üçüncüsüne bakalım. Güzelliklerle kalın.

/Ahmet Seven
29.02.2016
http://www.samsunbulten.com/kitap-fuari-uzerine-5128m.htm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder