22 Şubat 2016 Pazartesi

TÜYAP Karadeniz İkinci Kitap Fuarı Samsun'da Açılıyor

Geçen yıl birincisi açıldığında çok sevinmiş, ikincisi üçüncüsü açılsın hatta sonuncusu olmasın demiştik. TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdür Yardımcısı Cihat Alagöz, düzenlediği basın toplantısında, TÜYAP olarak Karadeniz'de ikinci kitap fuarını açacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söylemiş. Evet, Samsunlular olarak biz de bu mutluluğu yaşıyoruz. Ancak açıklamalar devam ediyor. Hem de kaynaktan. Bakın TÜYAP Fuarcılık Kültür Fuarları Genel Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu ne diyor? "Geçen yılki ilk fuarın seçim atmosferi nedeniyle istenilen katılımcı sayısına ulaşmadığını ancak ikinci fuara daha çok katılımcı bekliyoruz" diyor. Ardından diğer illerle kıyaslayarak istatistikî bilgiler de veriyor. İsterseniz bu bilgilere bir göz atalım.

Fakat rakamları görünce sakın kaçacak delik ararcasına mazeret bulmaya çalışmayalım. "İstanbul Kitap Fuarı'nı 558 bin kişi, Bursa Kitap Fuarı'nı 302 bin, İzmir Kitap Fuarı'nı 423 bin, Adana Kitap Fuarı'nı 224. Samsun'u merak edenleriniz var mı? İlk yılın heyecanıyla yüksek rakamlara ulaşıldığında kuşkumuz yok diyorsanız yanılıyorsunuz. Sıkı durun 2015 yılında Samsun’da ilki açılan Karadeniz kitap fuarını 69 bin 827 kişi ziyaret etmiş. Ya ders çıkarmalı, ya ibret almalı, ya utanmalı, yüzü kızarmalı veya bunun karşılığını bu yıl vererek geçen yıl ki rakamları beşe ona katlamalı.

Kitap Farı Samsunun itibarıdır. Yöneticilerinin sınavıdır. Kimlik testidir. Meziyet göstergesidir? Göreceğiz. Aylar öncesinden başlayan hazırlığa rağmen Samsun'da yeterli tanıtımı görebiliyor muyuz?
Şahsım adına söyleyeyim ben göremedim. Bir Belediyenin kıytırık bir programına yüklendiği kadar tüm Samsunun bu alanda yoğunlaşmadığına şahidim. Bunun elbette birçok sebebi var. Bardağın dolu tarafı meselesine gelince? Herkes kendi elindeki bardağa bakarak hüküm veriyorsa bu hüküm geçersizdir. Çuvaldız ve iğne meselesi çuvaldızın ve iğnenin kimlere batırıldığını ucu dokunan herkes biliyor. Özel şov ve reklâmın olmadığı yerde olmayanları fuar sonunda kaleme alacağım. Kendileri için Fuar tanıtımının önemi olmayanlara sesleniyorum reklâmınızı iyi yapın. Bir reklâm pazarı daha buldunuz işte?

Kitap Fuarı kocaman bir kütüphanenin Samsuna getirilişidir. Dert yapın dert. Daha Fuarın açılışına dönük ilkyazımı yazmıştım. Zülfü yare dokunmayacaktım. Fakat şu rakam var ya 69 bin kişilik ziyaretçi rakamı. İşte o bana dokundu. Bu sayı Derbi maçlarında stadı tek hamlede dolduran rakamdır. 23 Şubat 2016 TÜYAP Samsun'da Karadeniz ikinci Kitap Fuarını açıyor. Günlerdir gece gündüz demeden fedakarane çalışmalarına şahit olduklarım var onlara ve böyle fırsatı Samsun'a taşıyanlara gönülden teşekkür ediyorum. Haydi, Samsunlular şimdi kitap zamanı. Üzerinize düşeni yapacağınızdan kuşkum yok. Hep birlikte orda olalım. Milletimize hayırlı olsun.

/Ahmet Seven
22.02.2016
http://www.samsunbulten.com/tuyap-karadeniz-ikinci-kitap-fuari-samsun39-da-aciliyor-5126m.htm

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder