10 Şubat 2016 Çarşamba

Atakum Kent Konseyi

Atakum kent konseyinin çalıştay tanıtım toplantısına meclis üyesi olmamız sebebiyle bizde davetliydik. Toplantının mahiyeti önümüzdeki günlerde yapılacak çalıştaya, belirlenen konularda Konunun uzmanları tarafından Hazırlık yapılmasıydı. Açılış konuşmasını Kent konsey başkanı Bekir şişman yaptı. Sonra söz sırası Atakum belediye başkanı İshak taşçı ya verildi.

Ondan sonrada Çevre ve şehircilikten sorumlu genel başkan yardımcısı Samsun milletvekili Çiğdem Karaaslan söz aldı. Çiğdem hanımı ilk defa dinleme imkânı buldum söylediği bir kaç konu çok önemliydi Çevre konusunda bizimde beklentilerimiz o yönde.

Önce, şehri yönetenlerin böyle bir istişare yapmaları çok önemli. Akademisyenler şehirle ilgili katkı vermiyor eleştirileri bu toplantı sayesinde çürütülmüş oldu. Şimdi sıra akademisyenlerin iddiasını çürütmeye geldi, oda şuydu akademisyenlerin fikri sorulsa da uygulayıcılar bildiğini okur akademik fikir dikkate alınmaz.

Bakınca akademisyenlerde haklı, o ki bu bilim insanlarına fikir soruyoruz, bunun hiç olmazsa makul bir bölümünü uygulamamız gerekir. Bir olmaz, iki olmaz, üç olmaz ondan sonra onlarda fikir söylemeyi gereksiz bulabilir.

Atakumla ilgili herkesin ortak kanaati benimde defalarca dile getirdiğim, Atakumun Karadenizin vitrini olabilecekken sıradan, betonlaşmış bir şehir olduğu ve Allah vergisi güzelliklere Beşer’in bir şey katamamış olması.

Bilim insanları mesleklerine göre öneri ve tavsiyede bulunacaklar bunları bir rapor halinde çalıştaya sunacaklar bu sunumlar kitaplaştırılacak inşallah şehrimiz adına güzel öneriler çıkar.

Bilim insanlarının birkaçının sözlerinden bahsedeyim. Bir tanesi Atakum sahillerindeki kum zambağından bahsetti bizdeki zambağın çok azı Bartın da varmış Bartın kum zambağı festivali düzenliyormuş bizde bunu değerlendirebiliriz dedi.

Bir tanesi  biz sağlamların yürüyebileceği kaldırım yapamamışken engellilerin halini düşünmek bile istemiyorum dedi  ve şuradaki üst geçitin(yalı kafe önü) koyulduğu yere bakın kaldırımı tamamen kaplamış sağlam insanlar bile geçemiyor ....(toplantı sonrası meclis  üyesi bir abimizle üstgeçidin oraya gittik gerçekten bir iş bu kadar hesapsız  ancak kafa yorularak yapılır)

Bir tanesi de parkların hareket edişinden şikayet edip zırt pırt plan değişmemeli diyor ve Park var diye bir daire aldığını sonra parkın başka yere taşındığını parkın yerine de konut yapıldığını bunu mahkemeye taşıdığını mahkemenin yapılan işin etik olmasa da yasal olduğu yönünde karar verdiğini söyledi. Birtanesi Çevre ve şehirciliğin birlikte anılması tezattır dedi. Bir tanesi insanlar neden hasta oluyor? Devasa hastanenler kuracağımıza sağlıklı yaşam alanları oluşturup insanların hasta olmalarını önleyelim dedi. Bir tanesi Atakum da sigara bıraktırma kliniği yok kuralım dedi. Bir tanesi deniz seviyesi 50 cm yükselecek sahile yapılan yatırımlar heba olacak dedi.

İşin özü bir iş yapılacaksa işin uzmanlarının görüşü ve o işten yararlanacakların fikrinin alınması olması gerekendir. İnşallah bu toplantı bu uygulamanın başlangıcı olur.

/Adnan ÖZ
10.02.2016

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder