5 Aralık 2015 Cumartesi

Bu Sadece Bir Sergi Değil

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Doç. Dr. Murat Salim TOKAÇ sayesinde Ülke çapında ve  bu yıl 18.si düzenlenen  Devlet Türk Süsleme Sanatları Yarışması Ödül Töreni 30 Kasım Pazartesi günü Samsun’da gerçekleşti. Uzunca yıllar Samsun’da yaşamanın Doğumla olmasa da yaşamla Samsunlu olmanın tecellisi olarak Samsunumuza ayrıcalık göstermiştir. Malumunuzdur Samsunumuzun güzide doktorlarından neyzen büyük üstat Dr. Turgut TOKAÇ Beyin oğullarıdır. Samsun ayrıcalığı için kendilerini saygıyla sevgiyle selamlıyoruz.

En az ödül töreni kadar kıymetli bir başka gelişme ise yarışma sonucu dereceye giren ve sergileme kazanan eserlerin, Samsun Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde sergileniyor olmasıdır. Atatürk Kültür Merkezi’nde Samsun Devlet Güzel Sanatlar Galerisi Yılın en prestijli sergisiyle sizleri bekliyor yani. Tam olarak 7 dalda;
-Hüsn-i Hat
-Tezhip
-Minyatür
-Çini Deseni
-Ebru
-Kalemişi
-Katı  dallarında Türkiye 1.leri 2.leri 3.leri ve Sergileme kazanan eserler bu sergide yer almaktadır. Sadece kendi kültürümüzü onurlandırmak değil, medeniyetimizin sanata ilişkin imzası “anlam ve kavram dünyası” sizleri bekliyor olacaktır. Sn. TOKAÇ’ın ifadesiyle:

“Süsleme sanatlarımız ve köklü geleneğin sayısız ürünleri, bin bir renk ve sonsuz desende, bazen bir parça kâğıt, bazense kıymetine paha biçilemeyen atlas kumaşlar üzerinde, kah bir gelin kızın çeyizinde, kah bir hünkarın hediyeleri içinde kendine yer bulmuştur. Çağlar boyunca kültürümüz, zevk, duyuş ve yaşayışımızın incelikli ürünlerini oluşturan Türk süsleme sanatları; mimari başta olmak üzere, günlük hayatın tüm dönüm noktalarında sanatsever milletimizin gönlünde ve zihninde her zaman itibarlı bir konuma sahip olmuştur.

Bu çerçevede geçmişten günümüze, atalarımızdan gençlerimize yadigar olacak kadim ve köklü bir anlayış ile incelikli bir zevkin, en son ürünleri yer almaktadır.”  Bu sergide. 11 Aralık 2015 Cuma gününe kadar açık olacak sergiyi çocuklarınızla arkadaş ve dostlarınızla gezmek, onlara gerçek anlamda iyilik olacaktır.  Emeği geçen herkese şükranlarımızı sunar. Karadeniz’in incisi Samsunumuza daha nice ayrıcalıklı günler yaşamasını dileriz. Güzel günlere uyanın. Sağlıcakla kalın efendim.

/Uğur DEDE
05.12.2015

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder