17 Ağustos 2011 Çarşamba

Kim Kirletti Bu Denizi

Sağlık Müdürlüğü... "Bu insanlar Ramazan dinlemiyor, oruç dinlemiyor... Çıpıldak çıpıldak olup denize giriyor. Şu suya bir bakın bakalım... Bu çıpıldakları görüp...  Sudaki koli basili nüfusu artıyor mu?" demiş. Hıfzı Sıhha Kurulu görevlileri de ellerine aldıkları kavanozlara... Denize girilen 26 plajdan su doldurmuşlar... Ve o sular incelenmiş... Bir de ne görsünler: 26 kavanozdaki sudan 19'unda bulunan koli basililer neredeyse koloni kurmuş! Hemen yaygarayı koparmış müdürlük: "Valla sular 19 yerde sular kirli. Denize girerseniz hastalanırsınız!"
***

 26 plajdan 19'unda deniz kirli çıkmış ama... Kimse sormamış "Neden?" diye! Oysaki... Memleketimizin en büyük yerel yönetim mekanizması... Her 100 Samsunludan 43'ünün 'beğendiği'... Medarı iftiharımız... Samsun Büyükşehir Belediyesi her yere tabela asmadı mı? Hem 7-8 yıldır o tabelaları görmüyor muyuz? Aramızda uzağı göremeyenler var diye o tabelaları billboardlara dönüştürmedi mi? "Denizimize kanalizasyon akmıyor!" diye! Yani... "Samsunlu toplu halde denize etmiyor!" açıklaması yapmadı mı?
***

Şehrin denizine kanalizasyon akmıyorsa başka bir şey vardır... Birileri kasten yapıyordur bu işi... Belki gece denize işeme ve çatlama seansları yapıyordur birileri topluca... Kim bilir? Birileri, "Mübarek Ramazan günü çıpıldak olup denize giriyorlar, adamı dinden imandan çıkarıyorlar!" diye belki tüm mahalleyi, tüm aşireti toplayıp gece yarısı denizi WC olarak kullanıyordur... Sonra da "Hadi girin bakalım!" diye oradaki kafelerin birinde oturup keyifle izliyordur!
***

Yoksa... Denizden kum çalmanın yerini, fosseptik boşaltma araçlarını denizde temizleme uygulaması mı çıkardılar! Mutlaka bunlardan biri olması gerekir! Bu ihtimalleri yok sayıp "Denize kanalizasyon akmıyor!" tabelaları asan Büyükşehir'e yalancı mı diyeceğiz yani? Olmaz... olmaz! Adamın canını sıkmayın...  Büyükşehir'imiz ve Başkanı Yılmaz'a iftira attırmayın boş yere (!) Kimler bağırsaklarındaki koli basillerini denize boşaltıyorsa… Çabuk çıksın ortaya!

17.08.2011
/Erdem EROL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder