22 Mart 2012 Perşembe

Baharı Sevmiyoruz Artık. Çünkü Ağlatıyor..

Bahar aylarını hep sevmişimdir. Güneşin ilk ışıklarıyla canlıların kendisini sokağa atması, ağaçların yeşermesi, içimizde yaşam sevincinin 'kıvılcımı gibidir'.. İki gündür bakıyorum arkadaşlarımız balkonda, çaylarını içerken, masalarının başındaki çalışmaları da 'zevkli ve güler yüzlü'.. İçimizdeki kıpırdama, doğayla eş zamanlı... Sabah işe gelirken oğlumun bir sözü çok hoşuma gitti. Cumhuriyet Meydanı kavşağından dönerken, bazı yaşlıların meydanın kenarına oturup yaptıkları sohbeti gösterdi.. Yeşil ışık yanmasın istedim adeta... Ne güzel sohbet ediyorlardı. Uzun bir kış dönemi sonrası 'adeta yaşamın sevinciyle' kucaklaşmışlardı.... Büroya geldiğimde aynı 'duygularla masama oturdum' ama o sevinç ne yazık ki daha ilk dakikalarda 'yerini hüzne bıraktı'.. İnanın 'kollarım, moralim düştü' bir anda..

Doğa, yaşam sevinci, insanların yüzlerindeki mutluluk, yeşeren ağaçlar, yavaş yavaş ısıtan güneş, hatta karşımızdaki damda kendini yere bırakarak, umursuzca güneşlenen 'güvercinin' mutluluğu, yok oldu.. Çünkü, Şırnak Cudi Dağı'nda PKK teröristler de 'kış uykusundan uyanmıştı'. Sığınaklarından çıkmışlar, ellerine tekrar silahlarını almışlardı... Onlar 'doğanın kendini yenilemesine' güneşin kendini göstermesine, ağaçların yeşermesine bakmadan çıkardılar başlarını 'terör sığınaklarından'.. 'Yaşam sevinciyle değil, öldürmek, katletmek için uyandılar kış uykusundan'.. Yerdeki bir papatyaya değil, ilk iş olarak 'silahının tetiğine uzattı' o hain kanlı parmağını..

Ve daha Afganistan'daki 12 şehidimizin acısı dinmeden, güvenlik güçlerimize doğrulttu namlusunu.. 5 Özel Harekat Polisi'mizi şehit ettiler.. Kırsalda bahara kanla başladılar.. Örgütün kent yapılanmasında da İstanbul'da 'Bahar bayramını' savaşa çevirdiler... Cudi Dağı'nda 'vurulan bir polis yaralıyken, 'Şehit olursam, anamın son kez sesini duyayım' diye anasını aradı.. "Ah anam yandım, vuruldum" dedi..

O Allah'ın da yardımıyla hayatta kaldı ama 5 fidanımız 'anasının, yavrusunun, hayat arkadaşının' son kez sesini duyamadan şahadet şerbetini içti.. Ne yazık ki; Bahar gelince, sevinç değil, gözyaşı döken bir ülke haline geldik.. Kar kalkınca, ortaya çıkan gözü dönmüş bölücü teröristler yine 'iş başı yaptı'...  Yüreklerimiz 5 kez daha yandı.. 4 mevsimi yaşayan bir ülkenin vatandaşları olarak, neredeyse baharın gelmesinden korkar olduk.. Artık ateş de düştüğü yeri yakmıyor... Herkes ağlıyor. Ve artık baharı sevmiyoruz... Çünkü biliyoruz ki; bahar gelince, kar kalkınca, ininden çıkan 'kana susamış terörist' hortluyor adeta.. BAŞIMIZ SAĞOLSUN...

/A.Yener CABBAR
22 Mart 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder