17 Şubat 2012 Cuma

Spor Kenti Samsun'un Listede Adı Yok..

Samsun'da bir kampanya başlatıldı. Spor kenti Samsun.. Herkes spor yapacak. Samsun'daki kurum ve kuruluşlar bir çok dalda takım çıkardı. Yarıştılar, heyecan oluşturdular. Dile kolay... 19 Mayıs kenti Samsun. Bütün kent olarak spora 'kucak açtı'.. Neredeyse herkesin ya bir tanıdığı, ya bir akrabası, bir takım içinde yer aldı.. Yani o heyecanı herkes yaşadı.. Hele bu yıl daha da görkemli oldu. Çünkü Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da Samsun milletvekiliydi.. Samsunlu'ydu.. Hem de Samsun kentinin, dünyadaki 'namı diğer' olan tarihsel önemini vurgulayan anımsanma adını 'tabelasında yaşayan' bir ilçede yetişen bir genç siyasetçi..

19 Mayıs İlçesi'nin.. Ama şimdi madalyonun diğer yüzüne bakalım.. Türkiye 2013 yılında 20 Yaş Altı Dünya Kupası Futbol Organizasyonu’nda ev sahibi... "FİFA U20 Dünya Kupası".. Tam 24 ülke katılıyor.. Samsun bu işe öylesine hazır bir kent ki.. Kent kültürü olarak da hazır.. Harika olacak. 24 ülkeden gelen konuklar.. Spor.. Samsun'un en hazır olduğu bir olay.. Yani Türkiye bir spor heyecanının içinde yer alıyor.. Haliyle 'Spor kenti Samsun, hele ki Spor Bakanı'nın bir ili olarak elbette içinde yer alacak'.. ALACAK.... ALMALI... Var mı sizce.. Belki de kulaklarınıza inanamayacaksınız.. YOK.. SAMSUN YOK..

İnanın Samsun yok.. İnternet sitelerine girin, "FİFA U20 Dünya Kupası" ile ilgili yapılan toplantıda maçların oynanacağı illeri bulun.. Bu dev organizasyonda Samsun'un adı bile geçmiyor. Antalya, Bursa, Gaziantep, İstanbul, Kayseri, Rize ve Trabzon'da yapılacak. Spor kenti Samsun nerede.. Bu organizasyonda Samsun niye yok.. Dün bu konu için arayan İbrahim Akbulut isimli bir okuyucumuz, adeta isyan etti. Kendisi Trabzon Sürmeneli.. 'Ama doyduğum kent önemli' diyor. Akbulut daha önce de Petrol - İş Sendikası'nda yönetim kurulu üyeliği yapmış.. Azotspor'un da yıllarca başkanlığını yapmış.. Bakın ne diyor..

Çok üzüldüm Samsun'un bu organizasyonda yer almamasına'.. Karadeniz'in başkenti Samsun'dur.. Yazık değil mi bu kente. Bu kentin siyasileri nerede. Spor Bakanı Suat Kılıç, bastırıp, bu organizasyona Samsun'u da dahil etmeliydi.. Bu kentin takımı 'aylardır hakemlerle' uğraşıyor. Göz göre göre Bank Asya'ya gidiyoruz.. FİFA'nın organizasyonunda da Samsun olmadığına göre, bizi çoktan Bank Asya'ya düşürmüşler.. Evet İbrahim Akbulut belki de binlerce kişinin isyanını dile getiriyor.. Bence de yazık.. Samsun kenti bunları hak etmiyor.. YAZIKKK...

/A.Yener CABBAR
17 Şubat 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder