27 Şubat 2012 Pazartesi

Gaz Verme Törenleri; Büyükşehir Savaşları Neden Erken Başladı?

Çok klasiktir, siyaset boşluk kabul etmez.. “Dakkada doldururlar..” Seçim döneminde ayağından vurulmasına rağmen ertesi günden başlayarak her gün SKM’deki görevinin başına üç kişi tarafından getirip götürülen parti yönetimindeki arkadaş böyle demişti: 'Dakikada doldururlar'.. Siyasette varlığını daima hissettireceksin.. Bunun için sürekli bir hareket içinde ve hareket halinde olmak zorundasın.. Şu köy senin, bu ilçe benim dolaşmak zorundasın..

AK Parti’nin oy deposu köyler olduğu için; köylerde dolaşırsan daha makul bir şey yapmış olursun.. Zor tabi dağ, bayır dolaşmak ama faydalı.. Hatırlayın  geçtiğimiz ayda özellikle Samsun’da ya da bana göre özellikle Samsun’da, siyasilerimizde bir dağ, bayır gezme hevesi başlamıştı.. Kısa sürdü.. Neden başladı; Başlamasının en önemli sebebi yine bence tabi ki; AK Parti’nin yerel yönetimlerde yapacak olduğu devrim niteliğindeki değişimin ortaya çıkmış olmasıdır..

Belde belediyeleri kapatılacak ve Büyükşehir mücavir alanları içindeki bütün ilçe ve köyleri Büyükşehir'e oy kullanacak.. Zaten AK Parti’nin oylarının büyük bölümü kırsaldan.. Önemli olan bu oyları hangi AK Partili Büyükşehir Belediye Başkan Adayın alacağı?. Ya da buralarda Genel Merkez tarafından yapılacak olan anketlerden kimin çıkacağı?. AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir’in gelenek haline getirdiği durumdu aslında ilçe ve köyleri dolaşmak..

Düşünmüşlerdir ki, “Bu adam neden bu kadar çok toz toprak içinde dolaşıyor?” diye ve bulmuşlardır kendilerince altında yatan sebebi; “AK Parti’nin yerel yönetimlerde yapacak olduğu devrim niteliğindeki değişim” Ve koyulmuşlardır yollara.. Mustafa Demir, Yusuf Ziya Yılmaz, Osman Genç… Ama sonra birden kesildi..

Birisinin İnsan Hakları komisyonundaki görevi, diğerinin Genel Merkez tarafından başka bir ilde kongre sürecindeki koordinatörlük vazifelendirilmesi nedeniyle.. Diğerlerininki ise başka başka.. Ama asıl sebep yaklaşmakta olan İl Başkanlığı seçimleri.. İl Başkanlığı seçimleri çok önemli çünkü, Büyükşehir yolları İl Başkanlığından geçiyor.. Yani yaklaşmakta olan Büyükşehir adaylığı hesapları, yaklaşmakta olan İl Başkanlığı seçim hesapları için durmuş, durdurulmuş durumda..

Büyükşehir savaşları neden erken başladı sorusuna gelince, bazı hesap uzmanları ki, bunların arasında bizden olanlar, yani medya mensupları da var; piyasayı hareketlendirerek potansiyel büyükşehir, küçükşehir, il, ilçe ne bulurlarsa yani piyasaya sürerek gaz verme eğilimindeler.. Bunların sayesinde ortalık öyle karışmış durumda ki, kimin nereye ne adayı olarak çıkacağı toz ve sis dumanı arasında görünmez ve bilinmez hale geldi.. Kapatılacak olan belde belediyelerinin başkanları da matematiğin içine girecek olursa ki olur, seyreyleyin gümbürtüyü.. Şimdilik şunun bilinmesini elzem olarak görüyorum; ismi herhangi bir makama veyahut koltuğa geçenler, çok kolay bir şekilde davalarından ve iddialarından vazgeçebilecek durumdadırlar.. Beklemek ve beklerken her şeye hazır halde olmak gerekiyor..

27 Şubat 2012
/Recep YAZGAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder