25 Ağustos 2016 Perşembe

İçimizdekiler, İçimizden Gelenler

Türk sinema, tiyatro ve sanat dünyası tarihine baktığımız da onlarca Samsun doğumlu ve Samsun adıyla kendini ortaya koyan sanatçılarımız var… Sayısı oldukça çok olan bu sanatçılardan, Bedri Koraman, Ferhan Şensoy, Mehmet Aslantuğ, Levent Kırca, Orhan Gencebay, Orhan Hakalmaz ve daha niceleri…

Çoğunu bir zaman sonra ya Samsun’a yaptıkları turneler de, ya bir organizasyon da görebilme şansına sahip oluyoruz bu değerlerimizi. Son yıllarda yine bağrımızdan çıkıp İstanbul’un yani bu işin yatağına gidip göğsümüzü kabartan isimler, gittikleri gibi kaybolmamış ya da turneden turneye aramıza katılmamış, bilhassa Samsun’da olmak ve bulunmanın değerini ve kıymetini bilircesine çay sohbetimizde, akşam soframızda, gece de ya türkülerimizde ya da şiir gecelerimizin buluşmalarında aramız da olmayı sürdürüyor.

Bunlar arasında yer alan çok değerli aynı sahne de bulunmuş, yıllarca tiyatro yaparak Türkiye’yi karış karış dolaştığım dostlarımdan Sedat Erdiş. Son zamanlarda TRT başta olmak üzere bir çok TV dizilerinde görev alması Samsun’un sanatçı ve televizyon dizi oyuncusu sıralamasında ki yerini alan isim oldu. Mütevaziliği, ayakları yere basarak ne geldiği yeri unutan ne de bulunduğu yerin kıymetini günlük algılayan anlayışta olmadığının görülmesi açıkçası memleketi Samsunluları gururlandırmakta ve memnun etmekte.

Sinemada yeni roller, yeni dizilerde karakterler, Sedat Erdiş kardeşimize fazlasıyla yakıştığını söylemek isterim. Gerçek bir memleket insanı olmanın anlayışını unutmadan bugün Samsun sokak ve caddelerinde başı dik, göğsü yukarıda gezmekte, geldiği alüvyon akışın yatağını unutmadan ilgi gösteren ve konuşmak isteyen herkese duyarlılık göstererek sohbet etmekte.Yani böyle mi olur canım sanatçı falan moduna girmek isteyenler olursa da, evet sanatçı böyle olmalı ve halkın içinde bulunmalı.

Ancak yeni hayranlarından fırsat bulabilirsek biz de hayranlığımızı ve sevgimizi kendisine göstermekten büyük mutluluk duyacağımızı belirtmek isterim. Böylesi bir fotoğraf karesini gördükten sonra hiç kucaklaşamamış olsak da diğerleri gibi bağrımızdan çıkıp, kaybolmadıklarını görmek mutlulukların en büyüğüdür.

Diğer yandan yine aynı sahneyi paylaştığım tiyatronun ayakta kalabilmesi için o dönemlerde büyük destek verdiğim sevgili Yaşar Gündem hem dizi oyunculuğu hem de reklam oyunculuğunda Samsun’u başarılı bir şekilde temsil ederken seslendirme sanatçılığı konusunda Samsun’un sanat dünyasında ki kaynağın adresini bir kez daha gösterdi.

Son dönem de işte bizim Ünal diye dizi ve tiyatro oyunlarında hatta sinema filmlerin de yeteneğini konuşturması göğsümüzü kabartan isim oldu. Beni soracak olursanız memleket sorunları, gazete sayfaları, gündem değerlendirmeleri arasından fırsat bulursam gelen teklifleri değerlendirip beyaz cama adımımı atacağım. Atacağım da o zamanı bulursam bizim uşaklarla aynı sahneyi bir kez daha paylaşmanın da heyecanını yaşayacağım… İçimizdekiler ve içimizden gelenler işte böyle güzellikleri bizlere yaşatmaktadır.
Ne güzel Ne güzel…

/Okan DİLEK
25.08.2016

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder