23 Ağustos 2015 Pazar

AKSA Gelemen’i de Verecek mi…

Aksa mobil santralini sökmüş. Pek sevindim. Zehir kusan bacaların birinden kurtulduk. Geriye kaldı 1 - 2 - 3….. Üüüff amma da çok bunlar yahu. Say say bitmiyor. Yenileri de yolda. O bir avuç direnen insan olmasa ya, zehir kusan bacaların biri - ikisi daha gelecek. Fırsat kolluyorlar.

Terme direniyor. Fatsa halkı, siyanürle yavaş yavaş zehirlenip ölmemek için altın madeninin kapısında bekliyor. ‘’Zehir çukurunuzu alın başka yere taşıyın’’ diyerek nöbet tutuyorlar. Bir gurup iyi yürekli insan, Samistal Yaylası’nı da gözünü para hırsı bürümüş işgalcilere karşı korumaya çalışıyor. Her yeri kuruttular, şimdi de endemik bitkilerin yetiştiği güzelim Karadeniz yaylalarına göz diktiler.

Dün, Hedef Halk’ın manşetlerinde bir iyi bir kötü haber daha vardı. Önce iyi haberi vereyim. OMV de gidecekmiş. Kötü haber de şu: Yeşilyurt fabrikasının bahçesinde kömür deposu kuruyormuş. Kömür depolarından kurtulduğumuzu zannederken gelen bu haber biraz canımızı sıktı aslında. Ama biz yine de iyi haberi yorumlayalım. Mobil Santrallerden birisi Samsun’u terk etmiş. Ki; Samsun’a 13 - 14 yıl önce bir davet üzerine gelmişlerdi.  Biri halen burada ve sürekli kapasite arttırıyor. Yener Cabbar’ın tabiriyle söyleyeyim. Çaktırmadan santral döşüyor adamlar.

Bu mobil santraller Samsun halkının direnciyle karşılaşınca bir süre çalıştırılmamıştı biliyorsunuz. Ama minareyi çalan, her zaman buna kılıf uyduruyor. O da öyle oldu. Çalıştırılmadıkları her gün için devlet bu santrallerin sahiplerine tazminat ödemek zorunda kaldı. Bakır fabrikası öyle gitti. Gelemen de. Şeytanın avukatlığını yapıp sorsam şimdi. ‘’Aksa Gelemen’i de geri verecek mi?’’ diye.

Bana dönüp ‘’Arı kovanına neden çomak sokuyorsun?’’ diyen birileri olur mu? Sahiden bunu merak ediyorum. Aksa, Samsun’u kirletmekten vazgeçtiğine göre, Gelemen’den de vazgeçer mi? Zor bir ihtimal. Ama geri verse ne iyi olurdu. Değil mi?

/Ragıp GÖKER
23.08.2015

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder