28 Mart 2015 Cumartesi

Nevruz 2015’in Samsun Yıldızları

Samsun Nevruz Ateşi bu yıl Alaçam’ın Umutlu Köyü’nde (Artık mahalle oldu) yakıldı. Havanın azizliği programda birkaç eksikliğe yol açsa da insanlardaki coşku görülmeye değerdi. Tarihinde ilk kez Nevruz resmi kutlamaları bir köyümüzde gerçekleşiyordu. Karda olsa tipide olsa sonuç bütün açısından önemliydi, çevreye etkisi, değeri tartışılmazdı. Kar yağışının tipiye çevirmesi, özellikle sahne zemininin üzerinde durulmaz hale gelmesi, bize çok kıymetli bir topluluğu fark ettirdi. Adeta sahnenin bütün olumsuzluğuna karşı direne direne gösterilerini büyük bir başarı ile tamamlayan Minikler Kafkas Halk Dansları Topluluğu muhteşemdi. Yaygın medyada Birçok ana haber bültenine bile konu oldu. Bütün ülke tanıdı onları.

Topluluk 2006 yılında Samsun un Terme İlçesi’nde Terme Adige Kültür Derneği olarak kurulmuş. 2007-2010 yılları arasında Uluslararası Halk Dansları ve festivallerine ve Türkiye de çeşitli yerel festivallere de katılmış ve önemli başarılara imza atmışlar.

2012 yılında topluluğun sanat yönetmenliğini yapan aynı zamanda eğitimcisi Sevgili Fatih BAŞTUĞ un Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı personeli olarak göreve başlamasıyla bu topluluk; Minikler Grubu Kuzey Kafkas Halk Dansları Topluluğu olarak faaliyetlerini Samsun merkeze taşır. Aynı tarihte ayrıca Büyükler Grubu Kuzey Kafkas Halk Dansları Topluluğu da faaliyete geçer.

Bizim ülke gündemine gelen bu harika miniklerimiz, Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı’nın Yeni Dönem Minikler Grubu Kuzey Kafkas Halk Dansları Topluluğu olarak 6 aylık çalışması sonunda ilk gösterileri Alaçam’da her halleriyle görülmeye değerdiler. Gelin gösterileriyle ayakta alkışlanan ülke gündemine düşen ve yaş ortalaması 12 olan bu miniklerimizi tek tek tanıyalım: Serra Sevi ERİM, Aslı SARAÇ, Kaan KARA, Oğuz Sulhan KIRIK, Serenay BEKTAŞ, Zeynep ÖZDEMİR, Hatice Beyza AYDEMİR, Sabriye CANBULAT.

Başta eğitmenleri ve sanat yönetmenleri Fatih BAŞTUĞ olmak üzere emeği geçenleri tebrik eder, başarılarının devamını dileriz. Elbette bu yavrularımızı sanatla buluşturan sevgili ebeveynlerini de ayrıca ve özel olarak kutlamak gerekir. Aferin çocuklar, sizlerle gurur duyduk. Nice başarılara… Güzel günlere uyanın efendim. Sağlıcakla kalın…

/Uğur DEDE
28.03.2015

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder