8 Mart 2015 Pazar

Çarşamba ve Bafra Ovalarına Kurulan Bubi Tuzağı...

İki büyük ovanın, Bafra ovası ve Çarşamba ovalarının ortasına kurulmuş, dünyanın en şanslı ilinde yaşıyoruz. Bize bu şansı zehir etmek isteyenler etrafımızda cirit atıyor. Bu şansı ranta teslim etmek, doğaya karşı işlenecek en büyük suçtur. Seçim öncesinde Samsun’dan Milletvekili olmak isteyenlerin, bu konudaki düşüncelerini, inandırıcı bir biçimde Samsunlular ile paylaşmaları gerekmektedir.

Türkiye’nin gıda ambarı olabilecek, bölgedeki işsizliği absore edecek ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacak durumda olan bu ovalar, üzerine kurulmak istenen termik santrallere teslim edilmemelidir. Buralar ile ilgilenen rant odakları, her üç yılda dört yılda bir şanslarını deniyorlar, acaba bu ovayı nasıl tarımdan uzak tutarız diye düşünüyorlar ve sessizce bu termik santralı buraya kurmaya teşebbüs ediyorlar. Bu kentin Milletvekilleri, bu kenti yöneten kent yöneticileri, Çarşamba ovasının yok edilişini görmezden gelemezler. Samsunun bu güzel ovalarının üzerinden rant hesabı yapanlara dur diyebilmeliler.

Samsun dünyanın gerçekten en şanslı ili. Ama elle tutulamayan ve gözle görülemeyen bir güç, bu ilin bu şanslılığından rahatsız mı oluyor, ne oluyor bilemiyorum, bu güzelim ovanın göbeğine termik santralı kurmak,yerleşime açmak girişiminden vazgeçemiyorlar.

Bu toplum, Tarıma olan titizliğini bırakmamalıdır. Bu ülkenin tarımının, sadece tarım ürünleri yetiştirmekle kalmayacağı, yukarıda da söylediğimiz gibi, bölgede ve ülkedeki işsizliğin absorbe edilmesinde de önemli bir işlevi vardır. Ülkeyi yönetenlerin, bu kentteki yerel yöneticilerin, bu durumu görmezden gelme lüksleri yoktur.

Dünyanın en şanslı kenti olduğunu söylediğimiz Samsunu saran, Bafra ve Çarşamba ovaları sanki abluka altına alınmaya çalışılıyor. Bafra ovası, Sinop’a yapılması düşünülen Nükleer santralın tehdidi altına girmek üzereyken, Çarşamba ovası da, ısrarla yapılmaya çalışılan Termik santralle yaralanmaya çalışılmaktadır. Dünyada kendi kendisine yeten çok az ülkenin arasında adı geçen ülkemizin, tarımda gerilemesi mutlaka durdurulmalı ve ülkemizde bir Tarım reformu yapılarak, Türk tarımının canlanması sağlanmalıdır. Bunun meşalesi de yine Samsun’dan yakılmalıdır.

Tarımın gerilediği, hayvancılığın yok olmakla karşı karşıya kaldığı bu cennet vatanı, cehenneme çevirecek yatırımlardan kaçınmalıyız.

/Tekin AKIN
08.03.2015

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder