30 Aralık 2010 Perşembe

Samsunum-1 Neyin Karşılığı?



"İDO'dan hibe mi?" diye sormuştum, gazete55.net'te Yanıt gelmedi... Sonra bu köşeden kamuoyunu bilgilendirmeye davet ettim... "Tık" yok!
***
           
Dün Büyükşehir Belediyesi'nin vermediği bilgilerden bil bölümünü aktardım size... Samsunum-1, 2008 model, Fethiye'de tur işinde çalışan... Son turunu Ekim ayı sonunda yapan... 2 milyon 150 bin Euro'ya  Yanı 4 milyon 300 bin TL'ye satışa çıkarılan... İmparator adlı yolcu gemisiydi.
***
           
Belediyenin basına sızdırdığı bilgilere göre...  2,7 milyon TL'ye alınmıştı... Belediyenin resmi kayıtlarında... "Büyükşehir Belediyesi Kuzey ülkeleriyle gemi seferleri düzenlemek için gemi satın alacak" ibaresinden başka bir şey yer almıyordu...  Ve 2010 yılı içinde... Büyükşehir Belediyesi'nin gemi alım ihalesi yaptığı hiç bir kaynakta yok. Devletin resmi ihale bültenlerinde bile...
***

Peki, hangi yolla İmparator adlı gemi Samsunum-1 yapıldı?  İhale yoluyla olmadığı kesin? Doğrudan alım yöntemiyle mi? Olabilir... Parça parça... 35 bin TL'lik bölümler halinde almış olabilirler(!) 77 ayrı doğrudan alım yapıp... Gemiyi 77 parçaya ayırıp...  Sonra da "hokus pokus" diyerek mevcut haline getirmiş olabilirler mi? Mümkündür!
***

Ya da...  İDO'dan değil ama İBO'dan, İSO'dan ya da MEMO'dan hediyedir... Buna genelde 'hibe' diyorlar! İşte sorun böyle bir hibede düğümleniyor... Samsunum-1'i Büyükşehir Belediyesi'ne hibe eden kim?  Ve neyin karşılığında hibe etti? Büyükşehir Belediyesi'ne küçük küçük arsa parçacıkları hibe edenlerin... Rantı nasıl hamuduyla götürdüğünü defalarca yazmıştım... Küçücük arsalara karşı, imar hakları yüzde 100 artırılanlar olduğuna göre... 2 milyon 700 bin TL'lik gemi hibe edenler... Samsun'dan neyi götürdüler? Samsun'un hangi arsası...  Hangi ihalesi... Hangi taşınmazı... Hangi taşınırı verildi ki?  Böylesine büyük bir gemi hediye edildi? Samsunum-1 neyin karşılığı?

/Erdem EROL
30.12.2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder