27 Aralık 2010 Pazartesi

Başbakan, Samsun Ve Otel


Başbakanımız Otelciler Federasyonu Genel Kurulu'nda kızmış... "Samsun gibi bir vilayette doğru dürüst bir tane otel yok..." Herkes dut yemiş bülbül... Sadece genel kurulda değil... Samsun'da da!
***

O zaman biz seslenelim Başbakan'a...  Sayın Başbakan... Valla doğru dürüst bir otelle bol yıldızlıları kastediyorsanız... Yapılıyordu... Sizin belediye başkanınızın sattığı arsanın üzerinde... Bundan 3 yıl önce...  İki bakanınız gelip temel attı! Ama sonra...  Atılan temel bile yok oldu... Arsası tarla kaldı! Sonra süresi bitti...  Belediye başkanınız kendi katılmadığı bir oturumda 3 yıl daha süre verdi...
Soruşturma başlatıldı...  Evet diyenler muhtemelen yargılanacak... Başkanınız da onlara keyifle bakacak(!)
***

Sayın Başbakan...  Sizin "doğru dürüst" kriterlerinize uyar mı bilmem ama... Samsun'a gelip de konuştuğunuz meydanın yanındaki Tekel Binaları da projede üstü oteldi...  Sizin Belediye Başkanınız yine aynı mecliste orayı ticaret alanına çevirdi...
***

Valla Samsunlular olarak biz her türlü fedakarlığı yaptık...  Sırf DLH'nın bulunduğu alana otel yapılsın diye... Raylı sistemin daha çok maliyetli Baruthane altından geçmesine göz yumup... Keseden çok daha fazla para ödemeye ses çıkarmadık...  Atakum'da iyi oteller olsun diye... Birine verilen imar hakkının, diğerlerine verilmemesini umursamadık... Devlet kurumlarının boşaltılıp adrese teslim verilmesine... "Doğru dürüst" otel olacak diye seyirci kaldık! Ama sizin Başkanınız Samsun'a hala "doğru dürüst" bir otel dikemedi!
***

Eee tabi siz de var kabahat! Teşvik sistemini belirlenirken... Boru hatlarının kimin döşeyeceğini bile bile... Samsun'da boru hattı döşemeye bile verdiniz... Ama kapsamlı turizm yatırımlarını yeteri kadar teşvik etmediniz...  O teşvik sisteminde...  İstenilen arsaya... Bedelini de devlet ödemek üzere...10 yıl vergisiz...  Çalışanların sigortasını hazinenin (milletin kasası) ödediği... Yapıldığı yerin denizin bile sahipliğinin verildiği...  Bir teşvik getirseydiniz! Bize göre çok doğru ve dürüst olmasa bile... Sizin tanımınızla "doğru dürüst" bir otelimiz olurdu! Siz de bu sözleri söyleyerek yorulmazdınız!

/Erdem EROL
 27.12.2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder