28 Aralık 2010 Salı

Samsunum-1


AKP'liler de orada toplantı yapıyor... Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz konuklarını ağırlıyor... Muhtarları... Bürokratları... Yaşlıları... Gençleri... Başkanımız Yılmaz'ın sayesinde belki de birçoğu hayatlarında ilk kez yolcu gemisine biniyor...  Hem de deniz şehri Samsun'da...
***

Tekneye binenlerin yüzde 99'u denizden Samsun'un nasıl göründüğünü ilk kez görüyorlar... Samsunum-1 yolcu gemisine binerek... İlk kez deniz üzerinde gezintinin keyfini çıkarıyorlar! Önemli bir hizmet...  "Ayranımız yok içmeye..." şeklinde başlayan sözü söyleyenler olsa da... Güzel hizmet!
***
            
Ama Samsunum–1 nereden çıktı?  Samsunum–1 yolcu gemisi... Büyükşehir Belediyesi'nin gazetelerde verdiği bilgiye göre;

2,7 milyon TL'ye malolmuş?  42 metre uzunluğu... 10 metre genişliği... 12 silindirli... 400 yolcu kapasiteli!
***
            
Peki, nasıl Büyükşehir Belediyesi'nce alındı? İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) bu sıralar gemi dağıtıyor... Bir gemi Trabzon'a verdi... Bir gemi de Rize'ye... İkisi de 750 yolcu kapasiteli! Ama Samsunum-1'in nereden geldiği belli değil?  İDO mu hibe etti? Yoksa başka birileri mi? İhale ile mi alındı? Yani... 2,7 milyon TL kimin cebinden çıktı? Nasıl çıktı?  İşte bu sorular yanıt bekliyor... Samsunlu bu soruların cevabını merak ediyor...  Eminim ki Büyükşehir Belediyesi... Bu soruların yanıtlarını... Samsunum-1 spekülasyon malzemesi olmadan verecektir!
***

Vermezse... Verecek birileri çıkar elbet! Ama Büyükşehir'in gemisinin bilgilerini kamuoyu ile paylaşmak... Birilerine değil! Büyükşehir Belediyesi ve onun Başkanı Yılmaz'a düşer! Siz ne dersiniz? Yoksa düşmez mi?

/Erdem EROL
28.12.2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder