12 Haziran 2011 Pazar

Nereden Çıktı Bu Bisiklet Sevdası?

Ladik / Samsun, 19 Haziran 2011

Aslında her şey Samsun Dağcılık Kulübü (SAMDAK)’nün düzenlediği “Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu” gezisi esnasında başladı diyebiliriz. 19 Eylül 2010 Pazar günü Şentur otobüsleriyle gitmiştik.

Altınkaya Barajı üzerinde bulunan Şahinkaya Kanyonuna ulaşmak üzere son tepeyi de aşıp ayaklarımızın altında uzayıp giden baraj gölünü gördüğümüzde heyecan doruğa ulaşmıştı. Gurubumuzdaki herkes gördüğü bu manzara karşısında gönlünde yatan aslanı dışa vurmaya başlamıştı. Kimler yoktu ki gezi arkadaşlarımızın arasında; Dağcılar, Fotoğrafçılar, Bisikletliler, Paraşütçüler, Kanocular, Yelkenciler, Sandalcılar…

Otobüsümüz, Baraj Gölüne doğru kıvrıla kıvrıla inen yoldan aşağı ağır ağır inerken herkes kendi hayaline dalmıştı. Kimimiz fotoğraf çekerken, paraşütçüler buradan aşağı yamaç paraşütüyle nasıl ineceğini, kimisi otobüsten inip orman içinden yürüyerek gitmeyi, Kanocu ve Yelkenciler ise baraj gölünde yapılacak sörften, Bisikletçiler ise buradan aşağı çok güzel bir iniş olacağını ballandıra ballandıra anlatıyorlardı.

Bisikletliler Derneği Samsun İl Temsilcisi Eğitimci Tarık TORUN bey ile burada tanışma fırsatı buldum. (Samsun'da Bisiklet Kültürünün gelişimine yaptığı katkıdan dolayı kendisine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.) Tüm yolculuğumuz boyunca onun çevresindeki sohbetlerin konusu şüphesiz BİSİKLET idi. Hep anlatıp duruyordu bisikletin sağlığa ve çevreye ne kadar yararlı bir alet olduğunu. Bu esnada benim aklıma hemen beş yıl önce oğluma aldığım ve bodrum katında kaderine terkedilmiş bisikletimiz geldi.

Gezi dönüşü ilk işim bisikleti evin bodrum katından çıkarıp, bir bisikletçiye götürmek ve  güzel bir bakım yaptırmak oldu ve düştük yollara... 

/Çetin KOŞAR
12 Haziran 2011
http://samsun08.blogcu.com/nereden-cikti-bu-bisiklet-sevdasi/10633131

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder