18 Mayıs 2011 Çarşamba

Samsun'un Kaybettiğinin Fotoğrafıdır

Ağanın biri geniş bir ziyafet vermiş... Çevredeki tüm ağaları da davet etmiş... Davet günü geldiğinde...

Ağanın gözcüsü çıktığı yüksek yerden başlamış bağırmaya:
- Kayseri ağaları geliyor...  Bir saat sonra Kayseri ağaları gelmiş!
- Çorum ağaları geliyor!  Bir saat sonra Çorum ağaları gelmiş!
-Bozok ağaları geliyor! Bir saat sonra Bozok ağaları gelmiş!

Ağa sormuş gözcüsüne:
-Bir saatlik uzaklıktan nasıl tanıdın?

Gözcü kendinden emin yanıtlamış:
- Geniş bir toz bulutu gördüm. Birlik ve beraberlik içinde, yan yana sohbet ederek geldikleri için onların Kayseri ağaları olduğunu anladım.

Dikine doğru bir toz bulutu gördüm. Tek sıra halinde, peş peşe takılmış, öndeki düşse de yerine ben geçsem dercesine gelen atlıları görünce anladım ki, bunlar Çorum ağaları.

Dağınık, dereden, tepeden yükselen küçük toz bulutları görünce de Bozok ağalarının geldiğini anladım. Çünkü onlar hiç birbirleriyle bir araya gelmezler!
***

Orta Anadolu hikayesidir bu. Ancak bugün Bozok ağalarının temsilcilerini Ankara'ya gönderirken, en azından aynı partili olanların birlikte gittiklerini görebiliyoruz... Ama ya Samsun'un ağaları?
***

Gelin bakalım Samsun'un ağalarına.... İlk mazbatayı alıp giden AKP ve CHP'nin son sıra milletvekilleriyle, MHP'nin tek milletvekili oldu... Yani ayrı ayrı yolların ağaları... Sonra... Bakan Demir ve iki yeni vekil birlikte aldı mazbatayı... Suat Kılıç ve Cemal Yılmaz Demir'in henüz alıp almadığı öğrenilemedi... Haluk Koç da teşekkür gezilerinde... Yani... Samsun'dan Ankara'ya ağalar, Bozok ağaları gibi gitmeye niyet etmiş...  Ayrı ayrı...  Elbette 9 milletvekili bir arada gidecek değil...  Ama... En azından milletin seçtiği gibi... 6-2-1 olarak... Yani partilerine göre grup grup gidebilirlerdi... Ancak onlar bunu tercih etmediler!
***

Peki nedir bunun anlamı? Samsun'da iktidara ait 6 milletvekili olsa da... Hepside aynı çivinin başına birlikte vuramayacak...  Ve... Yine Samsun 4 yılı yeni bir çivi çakılmadan tamamlayacak? Muhalefette...  Aynı şeyleri söylemediği için... Samsunlu yine kaderine ağlayacak!

18.06.2011
/Erdem EROL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder