22 Nisan 2011 Cuma

Samsun'un Hali

Hani seçim geldi...  Kapı kapı gezen siyasetçiler Samsun'u yere göre sığdıramıyor ya... Hani biz Türkiye'nin en gelişmiş 10 şehri arasına girmeye adayız ya... Hani yatırım yağıyor ya memlekete... Milyon milyon dolar...  Kanat taktık uçuyoruz ya... Hepsi de masal! Bunların masal olduğunu ben söylemiyorum... Rakamlar söylüyor! Vergi Dairesi'nin rakamları.
***

2010 yılı vergi rekortmeni...  2008 ve 2009'da olduğu gibi Avukat... Avukat Berkant Öztoprak. Bir kaç bankanın icra işlerine bakıyor.
***

İkinci ve üçüncü sırada eczacılar var...  Cahit Kılıç ve Orkun Erzurumlu... Dördüncü sıra kar payı ve faiz gelirlerinde oluşuyor...  Sıranın sahibi ise Turhan Aydın. Beşinci sırada da bir müteahhit!
***

Yani Samsun'da en çok üretebilenin aldığı sıra ancak beşincilik...  Bu rakamlarda gösteriyor ki... Samsunlu gırtlağına kadar borca batmış...  Ve millet icralık! İcralık olan Samsunlu aynı zamanda hasta...  Yaşamak için torba torba ilaç yutmak zorunda.
***

Yani Samsun güllük, gülistanlık değil...  Üreten bir Samsun yok... Borçlu... Hacizli... Hasta... Ve ölmek üzere olan bir Samsun var!
***

Liste bize bir şey daha gösteriyor… Parası olup yatırım yapan değil...  Parasını faizde değerlendiren kazanıyor!
***

Hâlâ Samsun'un ekonomisini kalkındırdıklarını söyleyenlerin... Rekortmen listesinin izahını da yapması gerekmez mi?

22.04.2011
/Erdem EROL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder