22 Nisan 2011 Cuma

Önce Hesap

Önce aday adayları...  Şimdi de adaylar. Yani... Yiğitler çıktı meydane...
***

Bir bakmışınız kaldırımın ortasında birisi elinizi sıkıyor... Yanındakiler gözünüze yabancı değil... Ama takım elbiseli ve kravatlı olan... Ya da bayan... Eliniz sıkıldıktan sonra düşünüp duruyorsunuz? Diyorsunuz... Galiba bayram yakın, eniştem beni öptü.
***

Yiğitler çıktı meydana da... Hiç kimsenin geçen 4 dönemin hesabını vermeye niyeti yok gibi... Öyle niyetleri olsaydı... En azından önce basın toplantısıyla anlatırlardı... Gazetecilerle baş başa!
***

Mesela... 4 yıl önce hangi sorunları devraldılar, hangilerini çözdüler? 4 yıl önce kaç fabrika çalışıyordu, şimdi kaç fabrika var? Kaç işçi, kaç işsiz... Bölge Müdürlüklerinin Amasya, Sinop, Ordu gibi bölge illeri dışında...  Sadece Samsun için gönderilen ödeneklerin miktarı ve bu ödeneklerin iller bazındaki yeri? 6 ay sonra gemilerin suya ineceği tersane, iş bekleyen 17 bin 500 kişiye ne oldu? Organize Sanayilerdeki istihdam kaçtı, kaça çıktı? Samsun 4 yıl önce ne kadar borçluydu?  Şimdi Samsunlunun bankalara, kredi kooperatiflerine ne kadar borcu var?  4 yıl da kaç esnaf battı... Kaçı intihar etti?  Kaçının refah seviyesi yükseldi...
***

 Milletvekillerimizin gücü, 4 yılda bütçe dışı kaç liranın Samsun'a gelmesini sağladı... Ovaların bitim süresi 50 yılın altına düştü mü?  Global marketler nedeniyle kaç market kepenk indirdi... Samsun'daki kaç ihale Samsun dışı şirketlere verildi...  Yani soru çok... Vekiller önce 4 yılın hesabını vermeli ki...  Yeni 4 yıl için görev istemeye yüzleri olsun!
***

Yoksa onlar hesap vermeye alışık değil mi? Yoksa onların tek hesap verecekleri mevkii genel başkan mı?  Sadece iktidar değil... Muhalefet vekillerinin de kendi penceresinden bu hesabı vermesi gerekmez mi?

20.04.2011
/Erdem EROL

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder