4 Ağustos 2007 Cumartesi

Hoşgeldin Mobil Santral


Adı Mobil ama Kendi Mobil Değil. Sabit.
Yargı Kararı var Çalıştırılmaması için. Yargıyı Kim Dinler.
Çevreye zarar verdiği konusunda raporlar var. Kim takar.
Seçim Bitti. Kandırıldık Ey Halkım!


Hala gücünüz kaldıysa şu yazılara bir göz atınız

Samsun’a Mobil Santral


Mobil Santral TBMM 'de –I / X  (80 Sayfa)

Mobil Santrallar Hiç Çalışmadan Para Basıyor

Mobil Santrallardaki Bu Israr Niye?


Meclis Araştırması Komisyonu Raporu


Sivil Toplum Örgütlerinin
Ve Samsunlunun Zaferi


Bir Adaylığın Öyküsü


Yargı Dur Deyince





Yazıklar olsun...

/Avni DEMİR
Zaman zaman bu köşede yazmıştım; "bizleri bir kez aldatan AK Parti'ye helal olsun, ikinci kez aldatabilirse de bizlere yazıklar olsun" diye. Tıpkı dediğimiz gibi oldu ve ikinci kez aldandık.  

Zaman zaman bu köşede yazmıştım; "bizleri bir kez aldatan AK Parti'ye helal olsun, ikinci kez aldatabilirse de bizlere yazıklar olsun" diye. Tıpkı dediğimiz gibi oldu ve ikinci kez aldandık. Artık kimse "Helal olsun" diyemez. Ya ne diyecek? Bizlere yazıklar olsun. Acı ama gerçek biz bunu hak ettik.

Aslında görünen köy kılavuz istemez. İstemez ama bunu fark edebilen seçmenin yüzde 53'ü. Yüzde 47'si ampulun karanlığa doğru yol alacağından bihaber bizleri bu günlere getirdi. Nereden çıktı bu. Dün bir, bugün iki. Ne oldu diyenlerinizin halen bulunduğuna inandığım için ele aldım ve bir kez daha birlikte düşünmeye gerek duyulduğunu hatırlatmak istedim.

Hani şu meşhur Mobil Santral var ya; üretime geçirildi. Kimler tarafından mı? 2002 seçimleri öncesi Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingte kurduranlardan hesap sorulacağını söyleyip hepimizden çılgınca alkış alan, sonrasında ise hesap sorulacak kişiyi saflarına alarak ödüllendiren mevcut Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan.

Bilindiği gibi Mobil Santral dört yıldır çalıştırılmadı ama sahiplerine ayda 2 milyon 400 bin dolar ödendi. Şimdi ise Danıştay kararına rağmen bacası tüttürüldü. Yasalar tanınmayacaksa dört yıldır neden her ay 2 milyon 400 bin dolar ödendi?

Genel seçimlerden eskisinden daha güçlü çıkan AK Parti daha tanımaz bir tavır sergileyeceğe benziyor. İyi de kuruluş aşamasında ayaklanan, çalışmasına izin vermeyeceklerini söyleyen sivil toplum örgütleri geçmişte söylediklerinin arkasında durmayacak mı? Özellikle Samsun Barosu Danıştay kararının hiçe sayılması karşısında duyarsız mı kalacak?

Onu, bunu bilemem ama AK Parti iktidarı Mobil Santralı çalıştırmaya kararlı. Böylece bu santral başımıza bela olacak. Mobil Santral ile birlikte asitli hava soluyacağız, asitli su içeceğiz. Sağlığımız tehlikeye girecek. Bizim paramızı dört yıldır çarçur edenler, şimdi sağlığımızla oynayacak. Aslına bakarsanız bunu hak ettik. Sadece bununla da kalınacağını sanmıyorum. Olumsuzluklar birbiri ardına devam edecek. "Kendimiz ettik, kendimiz bulduk" diyerek dövüneceğiz ve çaresizliğimize yanacağız.

Seçimlerin hemen ardından yaşadığımız bu gelişmeler bizlerin bilinçli bir biçimde aldatıldığımızın bir göstergesi. Aldatmayı alışkanlık haline getiren AK Parti iktidarı izlediği yolu başarı sırrı gibi görmesi de bizleri apayrı bir düşünceye sevk ediyor.

Bu arzulanmayan gelişmelerin ardından Samsun'da eylem olur mu bilemem ama sessiz kalmamız halinde yeni yeni olumsuzlukların kapımızı çalacağını rahatlıkla söyleyebilirim. O halde sessizliğe bürünmekten kaçınmak en mantıklı yol olur. Bu yoldaki başarı da sivil toplum örgütlerimizin organizasyonlarıyla mümkün olabilir.

Bizden sadece hatırlatması... 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder