25 Nisan 2015 Cumartesi

Taşra Ve Bu Şehir Neyin Bedelini Ödüyor?

Dünyada Türkiye neyse Türkiye’de de Samsun başta olmak üzere “Taşra” odur. Hiçbir olumlu, öncelikli ve adil başlangıç, hiçbir pozitif ayrıcalığı yoktur. Öncelik her zaman İstanbul’dur,  daima İstanbul’dur. Bütün pozitif ayrımcılık bütün kayırmacılık İstanbul varken kimseye düşmez!

Yeni bir sektörel avantaj mı belirdi hemen İstanbul’a, Olmadı İstanbul’a kolay ulaşacağız en yakında yere… Üniversite, en iyi en donanımlı kadrolar mı dediniz? İstanbul’a. Futbol, basketbol ya da başka bir spor takımı şampiyon mu olacak? Öncelik İstanbul’a… Senaryoyu İstanbul yazar, kastı İstanbul oluşturur, yönetmenliği İstanbul yapar. Başrolleri İstanbul, İstanbul’a verir ne kadar figüranlık varsa o da taşraya düşer.

Her ülkenin elbette prestij ve gelişmişlikte öncü, her şeye en uygun, en avantajlı şehri mutlaka vardır. Olması da normaldir. Anormal olan bu kadar normal içinde  İstanbul dışının  Bu kadar anormal derecede ötelenmesi

Kelimenin tam anlamıyla Anormal haklara Anormal hukuka Anormal paya sahip olmasıdır. İstanbul dedi mi, herkes susar! Gözünün içine baka baka birine ya da birilerine ayrıcalıklı davranılır. Dokuz kişiye bir pul, 1 kişiye dokuz pul gözünün önünde pay edilir ve sen de bunu normal görürsün artık. Alıştırılmış, normalin böyle olduğuna inandırılmışsın çünkü! Hukuk onlara uygulanmaz! Zinhar!!! Ama taşraya sıra geldi mi en önce uygulatırlar.

Samsunpor mesela. Kolayca harcanabilir. Samsun ne ki Samsunlu kim ki? Bak Fenerbahçe’ye. Bak Futbol Federasyonu’na! Kimse bir şey yapabiliyor mu? Samsun bakan çıkarmış hem de spora hükmeden bakan ama gel gör ki İstanbul bu! Futbol Federasyonu karşısında Spor Bakanı’nın lafı mı olur? Herkes o kadar alıştırılmış O kadar kanıksatılmış ki, sanırsınız İstanbul meme biz de emzikli çocuğuz.

Bu kadar haksızlık, bu kadar hukuksuzlukla nereye kadar? Islah olmanız mümkünse Allah ıslah etsin. Değilse Ofli Hocanın dediği olsun. Allah var ya! Bu kadar haksız bu kadar hukuk tanımazlık neyin şımarıklığı? Güzel  günlere uyanın  Adaletten emin huzur içinde günlere… Sağlıcakla kalın…

/Uğur DEDE
25.04.2015

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder