6 Nisan 2015 Pazartesi

Çarşamba Üstüne Notlar

Şehirler,kasabalar,mahallelerine, caddelerine, sokaklarına,verdikleri adlarla toplumsal hafızalarını canlı tutarlar. Dostlarım, Çarşambanın güzel insanları, çocukluğumuzun, ilk gençliğimizin, delikanlılığımızın, genç kızlığımızın geçtiği anılarımızın hüzünlü çığlıklarının tutunduğu tozlu Arnavut kaldırımlı yollarımızın adını hatırlıyor muyuz.?

Değişim rüzgarlarıyla şekillendirilen yeni Türkiye’nin mimarları bu sokaklarımızın, caddelerimizin adlarını da yenilediler mi acaba? Hatırlayanlar yazsında hatıralarımızı canlandıralım... Ben yeni bir caddemizi hatırlatayım size isterseniz en güzel bulvarımız. Yeşilırmak boyunca kuzey-güney doğrultusunda uzanan 101. Türk büyüğü MUHSİN YAZICIOĞLU BULVARI. Hayırlı olsun. 

Oysa gönül isterdi ki bu yeni caddelere, sokaklara, ortak yaşam alanlarına Çarşambamızın sosyal, kültürel, siyasal ve ekonomik yaşamına katkı sağlamış insanlarımızın, kişilikleri ile çocuklarımıza örnek Çarşambalı olarak anlatabileceğimiz ve böylece kasabamızın toplumsal hafızasını ebedileştirecek insanlarımızın isimlerini verebilsek. Hiç bir komplekse kapılmadan. Ama belki de yeni Türkiye’nin mimarları "eski"ye ait her şeyi unutturmayı istediklerinden bu algıyı deforme ediyorlar. 

Ne dersiniz, çok mu paranoyakça bu düşüncem? Toki köprüsüne de M.A.AĞCA adının verilmesini öneriyorum, kendileri ne de olsa ülkemizin adını tüm Dünyaya duyurdu....reklamın kötüsü olmaz:)))

/Cemil BİÇER
06.04.2015

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder