31 Aralık 2008 Çarşamba

Samsun Ticaret Ve Sanayi Odası


Samsun'un işadamlarından Temel Camadan'ın gündeminde Samsun Ticaret ve Sanayi Odası vardı:

“— Samsun OSB'nin rezillikte ve sahipsizlikte ikinci bir örneği yok

— 17 yıldır yaptıkları görevde somut olarak hiçbir başarılarının olmadığı halde, her seçimde olduğu gibi bu seçimde de yine ahbap çavuş ilişkisiyle aynı insanlar gelecek.

— Bir insan 5 yıl, 10 yıl gibi bir süre bir görevi yapıyorsa ve bu sürenin sonunda 'ben işte şunu da yapamadım. Bunu da yapmak istiyorum' diye temsil ettiği gruptan oy istiyorsa, o insan abesle iştigal ediyordur.

— Ahbap çavuş ilişkileriyle aynı insanlar yeniden seçiliyor.

— Bugüne kadar odanın hiçbir faaliyeti olmadı.”
***

Ticaret ve Sanayi Odası götürmedi mi işadamlarını 12 kez yurt dışına. 1998'de çalışmaya başlamadı mı STSO. Almanya'ya. Fransa'ya.  Tunus'a. Macaristan'a. İspanya'ya. Çek Cumhuriyeti'ne. Polonya'ya götürmedi mi üyelerini.

Her ne kadar 2004 yılında Kosovalı işadamları 'Buyurun gelin misafirimiz olun, özelleştirmelerden payınızı alın, kelepir mallar bizde' demelerine rağmen, davete icabet etmemiş olsalar da...

2005 yılında İtalya'ya. 2006'da Letonya'ya. 2007'de Ukrayna'ya. Yine 2007'de Rusya'ya.  2008'de de Beyaz Rusya'ya (Belarus) götürmedi mi iş alemini ve bürokrasiyi. Oralarda teknik inceleme, araştırma yapmadılar mı (!) Sonra bu teknikleri Samsun'a taşımadılar mı (!) Bu gezilerin ardından ihracatımız patlamadı mı (!)

Camadan 'Ticaret ve Sanayi ayrılmalı' diyor. Yani iki oda olmalı. Samsun Ticaret Odası. Samsun Sanayi Odası. Yapmayın Sayın Camadan. Samsun bu bölünme korkusundan teşvik haritasında yalnız kalmadı mı?

/Erdem Erol
31.12.2008

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder