11 Ocak 2011 Salı

Omü Ve Ajan


Gazeteci ve TV programcısı Banu Avar açıkladı... Karabük'te... Açıklamasının ardından iki öğretmenin şehri terk ettiği de yazıldı çizildi.
***

Peki, ne dedi Avar... "ABD 54 ajanını Türkiye'ye gönderdi. Bunlar İngilizce öğretmeni kimliğinde 37 üniversiteye yerleştirildi." Merak ettim... Medyada yer alan bilgiler şaşırtıcıydı. Çünkü ajan öğretmen gönderilen şehirlerarasında Samsun da vardı. Samsun'un çevre illerindeki üniversitelere de ajan kadrosu atanmıştı. Amasya'ya 2... Giresun'a 2... Artvin'e 1...  Sinop'a 2... Samsun'un emsali Gaziantep'e bile 4 ajan atanmıştı. Ama Samsun'a gönderilen ajan sayısı 1'de kalmıştı!
***

Üniversitelere YÖK eliyle ajan yerleştirilmesi başlı başına bir olay... Ama ondan daha vahimi Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne 1 ajan gönderilmiş olması... 20 bini aşkın öğrencisi... 4 bine yakın öğretim üyesi ve görevlisiyle... Koskoca OMÜ... Ve atanan bir ajan! OMÜ'nün içinden çıkan üniversitelere 2 ajan atanıyorsa... Samsun'a da Gaziantep gibi 4 ajan atanmalıydı... Bir atandığına göre... İçeride 3 tane ajan var demektir! Başka bir izahı var mı bunun?
***

İster "çok düz mantık" deyin... İsterseniz denklemi yanlış kurduğumu söyleyin... Görünen o! ABD bir atama yapıyorsa... Emsal üniversitelere yapılan atama 4 ise... 3 kadro dolu demektir!
***

ABD'nin Türkiye ve üniversitelere ajan göndermelerini çok yadırgamam! ABD'nin işidir bu... Hoş, "Her işimizi de adamlara sorup yapmamıza rağmen"... Devletin gizli tüm odalarına girmiş olmalarına rağmen... Hala neyi merak ederler... Ne için ajan gönderirler... Onu da anlamış değilim!
***

Ama benim asıl merak ettiğim...  Rakamlar ve denklerin ortaya koyduğu... Kaç yıldır görev yaptıkları bilinmeyen...  En az 3 ajanın kimliği? Adı soyadı değil elbette... Yerli mi, ABD'li mi olduğu! Haa... Yerli ise şaşırır mıyım? Yooo... "Bu ülkenin kahramanları kadar... Hainlerinin de meşhur olduğunu" herkes biliyor...

/ Erdem EROL 
11.01.2011

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder