13 Kasım 2008 Perşembe

Adrese Mektuplar

Yeni bir yola adım atıyoruz bugün. Adettendir ‘biz şuyuz, biz buyuz’ diye destanlar düzmek. Yapmayacağız. Kendimizi tanıtmamıza ve hele de bunun için uzun uzun yazmamıza hiç gerek yok. Bizi bilenler biliyor. Dün nerede ve nasıl durduysak bugün yine oradayız ve yine öyle duruyoruz. Yani dün olduğu gibi bu gün de bu milletin, bu devletin ve bu ülkenin yanında ve emrinde, yani dün olduğu gibi bugün de yine hiç kimsenin ve hiçbir zorun karşısında eğilmeden, bükülmeden ve asla doğrulardan taviz vermeden.

Gazetecilik sormak ve sorgulamaktır. Soru soramayan gazetecilik bize yabancıdır. Soracağız ve sorgulayacağız. Bu kent için, bu ülke için, bu millet için ‘ sorulması gereken her soruyu’ soracağız ve ‘sorgulanması gereken herkesi’ makamı, gücü ve kudreti ne olursa olsun sorgulayacağız.

Gerçeği ama sadece gerçeği arayacağız, araştıracağız ve gerçek olduğuna inandığımız ve duyulmasında kamu yararı olan her haberi de faturası ne olursa olsun yazacağız. Gazetecilik gerektiğinde bedel ödeyebilme mesleğidir.

İşimiz makamlarla, mevkilerle, kişiler ve hele de kişiliklerle değildir, olaylar ve eylemlerledir. Doğru kimden gelirse gelsin alkışlanacak, yanlış kimden sadır olursa olsun eleştirilecektir. Gazetecilik ilişkiler değil ilkeler mesleğidir; öyle yapılabildiği ve öyle kalabildiği sürece de onurlu bir meslektir. O mesleğe leke sürenler utansın.

Samsun bazılarının sandığı gibi sadece Artvin’den Zonguldak’a uzanan o daracık Karadeniz Bölgesi’nin değil bir büyük Karadeniz Çanağı’nın merkezidir. Önünde Ukrayna’dan Rusya’ya, Gürcistan’dan Romanya’ya, Balkanlardan Orta Asya’ya bir geniş ufuk, arkasında Anadolu’dan Orta Doğu’ya bir geniş potansiyel vardır. Burada oturup bu geniş ufka ve bu muazzam güce sırt çevirmek ve hele de göz kapamak asla söz konusu olamaz. Bu gazetede bu kent ve bu coğrafya, bu ülke ve bu bölge aynı duyarlılıkla ele alınacaktır. Hayal kurmaktan ve büyük düşünmekten korkmayanların buluşma adresi olacaktır bu gazete.

Bu kent üzerine, bu ülke üzerine ve bu dünya üzerine hayalleri olanlara MERHABA…  
/Osman KARA
13.11.2008

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder