27 Nisan 2012 Cuma

Kandırılmış Ve Yalnız Bırakılmış S A M S U N…

Üzülerek söylüyorum, Samsunlular, seçtikleri, oy verdikleri siyasiler tarafından yalnız bırakılmıştır ve iddia ediyorum kandırılmıştır. Samsunluları yalnız bırakan ve aldatan bu uyanıkların, bu durum umurlarında bile değil. Aksine çok rahat bu beyefendiler, nasıl eder ederiz, biz Samsunluları ikna eder, onların oylarını gene alırızın rahatlığı içerisindeler. Bu defa pabuç pahallı olmalı, Samsunlular, siyasilerin yalanlarını unutmamalılar.

1970’li yıllara kadar bölgenin cazibe merkezi olan Samsun, bu yıllardan sonra göreceli olarak bu özelliğini kaybetmeye başlamıştır. AKP döneminde uygulanan politikalar sonucunda, Samsun ekonomisine yön veren tüm kamu kuruluşları, yok pahasına satılarak, Samsun ekonomisi çökertilmiş, tüm coğrafi avantajlarına rağmen göç veren bir Samsun yaratılmıştır.

Yok, pahasına satılan kamu kuruluşlarında çalışanlar, perişan edilmişler, işsiz ve aşsız bırakılmışlardır. Samsunda hazır Azot gübre kuruluşuna talip olanlara, hazırcılık yapmayın, size yer gösterelim, bir azot sanayide siz yaratın demek, o kuruluşu satmaktan daha iyi değil midir? Bu önerilere kulak vermeyenler, ısrarla söylüyorum, Samsunluları kandırmışlardır.

Samsunda yapılan bu olumsuzluklar, muhalefet ve sivil toplum kuruluşları tarafından kullanılamamış, muhalefet ve Sivil toplum kuruluşları Samsunda, toplumu harekete geçirememiş ve adeta olanları Samsunlular ile birlikte izlemiştir. Kimseye sormadan, danışmadan satılan kamu yatırımlarının özelleştirilmesi ile Samsunluların üzerinden sanki büyük yükler kaldırılmış gibi, bu özelleştirmeler ile siyasiler övünmüşlerdir.

Bu konuda, Samsunlular kandırılmıştır.
- Gelemen devlet üretme çiftliği,
- Tekel İşletmeleri,
- Et ve balık kurumu,
- Devlet malzeme ofisi,
- Bakır İşletmeleri,
- Azot gübre sanayi,
- Yem sanayi,
- Samsun Limanı,
- TEDAŞ
- Petrol ofisi,
- Büyükşehir mülkiyetindeki tüm gayrimenkuller yok pahasına satılarak elden çıkarılmıştır.

Şimdi bu kuruluşları satanlara, Samsunlular adına sormak istiyoruz,
- Bu satılan kurumlar devletin sırtında kamburmuydu, bu satışlar sayesinde, devlet bu kamburdan mı kurtarıldı?
- Bu sattığınız kurumlar zarar mı ediyordu?
- Bu satışlardan sonra, Samsunun üretime dayalı sanayisi mi gelişmiştir, bu gelişen sanayi sayesinde Samsunda istihdam mı sağlanmıştır?
- Yoksa devletin kar eden bu kuruluşları birilerine hediyemi edilmiştir?

İşin en acı yanlarından bir tanesi de, kendi elimizdeki dünyanın en iyi tütününü kendi ellerimizle öldürdük, kar eden Samsun Tekel işletmelerini sattık ve ondan sonra dışarıdan sigara ithal etmeye başladık. Bunun adına özelleştirme dedik, bunu büyük bir ekonomik başarıymış gibi sunduk ve halkı devletçiliğe karşı örgütledik, olmaz böyle şey… Evimizdeki bir eşyayı değiştirmek istediğimizde bile aile bireylerine soruyoruz. O Satılan devlet kurumları, bizlerin ortak değerleriydi. Samsun Milletvekillerimiz son teşvik konusunda bari konuşsunlar ve durumu Samsunlulara anlatsınlar istiyoruz. Yada Samsunlular bu yaşananların hesabını, bu siyasilere sorsun istiyoruz.

/Tekin AKIN
27 Nisan 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder