20 Ocak 2012 Cuma

Cumhuriyeti Kuran Kadrolara, Neden Kızılıyor?

Son günlerde ülkemizin kuruluşunda emeği olan kadrolara kızgınlığın arttığını,bu kızgınlıkların dozunun kaçırıldığını, hatta onları unutturmak istercesine yapılanların arttığını,üzülerek izliyoruz. Sanki Ülkenin bütün sorunlarını çözdük de, sıra bu ülkeyi kurtuluş savaşına hazırlayan ve kurtuluş savaşından başarı ile çıkmasını sağlayan kadrolara mı geldi? Mustafa Kemal ve arkadaşlarına kızmaya ve küfretmeye, onların eksiklerini anlatmaya mı geldi?

Onlara kızacağımıza,
. Bu ülkede yıllarca iktidar olup ta, Yoksulluğu yenemeyenlere kızalım,
. İşsizliği yok edemeyenlere kızalım,
. Tam bağımsız bir ülke olmamızı engelleyen geri kafalara kızalım,
. Güzel dinimizi siyasete alet edenlere kızalım.
. Yurttaşlığı kulluğa döndürmeye çalışanlara kızalım.

Dünyanın hiçbir ülkesinde o ülkenin kuruluşunda emeği olanlara kin duyulmaz, küfredilmez. Bizim ülkemizde de ne hikmettir, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına sistemli bir biçimde, kızgınlık ve öfke körüklenmektedir. Bu ülkenin kuruluşunda ve kurtuluşunda görev alan Atatürk ve arkadaşları, bu gün yaşadığımız bu güzel ülkemizi, düşman işgalinden kurtarmışlar, bu gün onurla ifade ettiğimiz, değerleri ile bizi kulluktan yurttaşlığa geçmemizi sağlayan Cumhuriyeti bizlere hediye etmişler, emanet etmişlerdir. Bu kadrolara duyulan kini ve öfkeyi anlamak mümkün değil.

Mustafa Kemal’e kızması gerekenler emperyalistlerdir, Anadolu topraklarını işgal etme iştahları kursaklarında kalanlardır. Bu kızgınlığın yurt içinden olması, gerçekten düşündürücü ve üzücüdür. Orta doğunun karanlıklarından, çağdaş dünyanın onurlu bir üyesi yaptığı, Türk ulusunun, Atatürk ve silah arkadaşlarına minnet duyduklarını, onlara saygı duyduklarını biliyoruz. Atatürk ve Silah arkadaşlarını kavrayamayan bir avuç çapulcunun da iştahlarının kursaklarında kalacağını bilmelerini istiyoruz. Kurtuluş mücadelesini veren, Cumhuriyetin kuruluşunu sağlayan, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının hiç eksikleri yok mu? Var tabi. O günkü olanaklarla o kadroların yaptıkları hatalar ve eksikler, bu günün olanaklarına sahip siyasilerin yaptıkları yanlışların yanında, hata olarak görülemez bile…

Ne yapmış Cumhuriyeti kuran ve bizlere hediye eden Atatürk ve arkadaşları?
. Bu toprakları emperyalist güçlere yem etmemişler.
. Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olmamızın temellerini atmışlar.
. Bu ulusu kulluktan kurtarmış, yurttaşlık kimliğine kavuşturmuşlar.
. Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir demişler.
. Türk milleti zekidir, çalışkandır demişler.
. Bu millete tam bağımsızlık yakışır demişler.
. Modern dünyanın onurlu bir ulusu olmamızın temellerini atmışlar.
. Yurtta sulh cihanda sulh demişler,
. Çocuklara ve gençlere bayram hediye eden istisna bir devlet adamlığının örneğini göstermişler.
. 23 Nisanlarda, dünyanın her ülkesinden çocukları ağırlayan, onlara geleceğin büyükleri olduklarında dost olmalarını öğütleyen bayramları hediye etmişler.

Kötümü etmişler?

/Tekin AKIN
20 Ocak 2012

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder