15 Ekim 2017 Pazar

Fırsatı Ranta Çevirmek


Sezona büyük umutlarla giren ama geride kalan 7 hafta da beklentileri karşılamaktan uzak kalan iki takımın mücadelesiydi. İki Karadeniz ekibi gittikleri hoca değişikliğinden olacak umut var düşüncedeydi. Ligin en kötü savunmasına sahip olma özelliklerini birbirlerine göstermekten imtina etmediler. Özellikle ilk 45 de her iki kalede de forvetler bolca gol pozisyonu ürettiler.

İlkyarıda öne geçme sırasını iyi kullanamadı Samsunspor, ardı ardına üç net fırsat ranta çevrilemedi. “Sen atamıyorsan, ben atayım” dedi Rizespor, Samsunspor savunmasının ikramı, kalecinin şaşkın bakışları arasında Orhan ellerini kollarını sallaya salya geldi ve golü buldu. Ayite’nin kaçırdığı, ya da sahanın en iyisi Rize kalecisi Gökhan’ın kurtardığı penaltı soyunma odasına boynu bükük gönderdi Samsunspor’u.

İkinci yarıya golle başladı Samsunspor. İKaleye yeni geçen Cihan’ın, ikramını ve tabi ki büyük hatasını Ahmet Cebe teşekkür ederek affetmedi. Bu golle oyuna tutunan ve moral bulan Samsunspor, savunmada hatasız. Topa sahip olmanın değerini bildi. Rakibi kalesinden uzak tuttu.

Düşünür dururdum “Rizespor niye, nasıl düştü ?” diye. Meğer futbol fukarası Recep oynarmış. Çakma maestro, dün takımının adeta el freni idi. İlk penaltı da pozisyonu iyi süzen hakem, ikinci yarıdaki buz gibi penaltıyı es geçti verse belki de evine üç puanla dönerdi kırmızı beyaz siyahlılar.

/Resul AKÇAY
15.10.2017

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder