1 Ekim 2017 Pazar

Duaların Kabulü


Maçın başından devreye kadar geçen sürede futbol olarak vasatın üstüne çıkamayan, pozisyon üretemeyen, kaleye şut bile çekemeyen iki takım söz birliği etmişçesine ikinci yarıya başladı.

Rakip kaleye inme isteği daha fazla olan Samsunspor Göksu ile golü buldu. Aynı Göksu üç dakika sonrasında maçı bitirecek şansı önünde buldu, ama beceremedi. Dönen top, gelişen Balıkesirspor atağında kazanılan köşe vuruşunda konuk ekip beraberlik golünü attı.

O dakika ya kadar uyumlu bir dörtlü görüntüsü veren savunma adam paylaşımını uzak mesafeli yapınca, antrenmanlarda bile yenmeyecek golü yarattı.

Benzer savunma hatası bu kez Balıkesirspor’dan geldi. Çıkarken kaptırılan topu Aiete uzak mesafeden kaleye gönderdi. Kalecinin de katkısıyla Samsunspor yeniden öne geçti.

On kişi kalan rakibine oyun üstünlüğünü kaptırmayan Samsunspor 94, 5 dakika sonra maçın kazananın oluverdi…

Teknik Direktör değişikliği futbolcular üzerinde pozitif bir etki yaratmış görünümünü uyandırdı… Özgüveni yüksek, oyuncu kimliklerini ortaya koyan, takımdaşlığın ve yardımlaşmanın alenen sergilendiği bir Samsunspor vardı… Artık çok pas yapılabiliyor, oyun dikine oynanabiliyor, her şeyden önce ilk yarı olmasa da kaleye şut çekme düşüncesi hasıl olabiliniyor…

Bu iyi bir fotoğraf ve ilerisi için ümit verici bir durum… Maç öncesi arayıp başarılar dilediğim Besim hoca,” duaya ihtiyacımız var” demişti…

Sanırım o dualar karşılık buldu.

/Resul AKÇAY
01.10.2017

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder