16 Kasım 2016 Çarşamba

Atayolu ve Kavaklılar


Geçen günlerde basında “97 yıl sonra Tarihi Atayolu ortaya çıkarılıyor” diye haberler yayınlandı. Kentimizin yöneticileri ve basından arkadaşlarımız haritanın başında toplanmışlar Atayolu’nu ortaya çıkarıyorlar. Bu önemli çalışmaların geç kalmış bir girişim olduğunu, desteklediğimizi belirtelim. Ancak bazı hatırlatmalarda Bulunmak zorundayız.

Önce bir ayrıntı: 2000’li yılların başında 25 Mayıs kutlamalarında Havza’ya “Kurtuluş Treni” İle gidilerek törenler yapıldı. Çok güzel törenlerdi. Ama ne yazık ki Valilik programında Kavak’ın esamisi yoktu.

Bunun üzerine Bir Kavaklı olarak o dönemim Vali Yardımcısı Sayın Mustafa İNGENÇ’i arayarak Kavak’ın programa alınmamasına tepki göstermiş, “Atatürk Kavak’ın üzerinden helikopterle geçti de Kavaklılar olarak bizim haberimiz mi yok?” diye ifadeler kullanmıştım.

Sayın Vali Yardımcısı tepkimizi haklı bularak programı değiştirdi. Kavak Tren İstasyonu’nda karşılama ve kutlamaya olanak sağladı ve Kavak Tren Garı’nda büyük bir kalabalık “Kurtuluş Treni”ni karşıladı

Gelelim Atayolu’na Biz Atayolu’nu 97 yıl sonra Ortaya çıkarıyoruz diyenlere Kavaklılar olarak şunu hatırlatıyoruz.

Kavaklılar olarak 2011 yılı 19 Mayıs’ında Atatürk’ün Anadolu’ya geçtiği Tarihi yoldan 600’den fazla araçla Tarihe yolculuk konvoyunu Büyük coşkuyla gerçekleştirdik. Böyle büyük bir konvoyu Kavaklıların dışında Hiçbir ilçe gerçekleştiremez. Yapsınlar da görelim. Biz Kavaklılar Samsun’da 100 binin üzerinde nüfusa sahip olan potansiyel bir gücüz. Gerektiği zaman da bir araya gelmeyi biliriz.

Tarihi Atayolu’nda düzenlediğimiz büyük konvoy Samsun basınında ve TRT dâhil yaygın basında Atatürk’ün yolunda büyük kutlama konvoyu diyerek geniş haberler yapılarak yer aldı.

Tarihi Atayolu’nu tam sayfa gazete ilanlarıyla gündeme getiren, hatırlatan bizleriz. Samsun’daki Kavaklılardır.

Son günlerde Tarihi aydınlatıyoruz 97 yıl sonra Atayolu’nu Ortaya çıkarıyoruz diye demeçler veriliyor. Haberler yayınlanıyor.

Bu tarihi yolun Kavak’a kadar olan kısmını Biz Kavaklılar olarak 2011 yılında aydınlattık Hem de ses  getiren 600’den fazla araçlık konvoyla Siz Kavak’tan sonrasına bakın. Bir ilçenin kendi tarihine Sahip çıkmak için gerçekleştirdiklerini görmezlikten gelmek gerçeği değiştirmeyeceği gibi doğru da değildir. Bizim itirazımız bunadır.

Özetle, 2011 yılında İlçe tarihimiz için ATAYOLU’ndan Tarihe Yolculuk konvoyunu Yine Haber Gazetesi’nde bu sütunlarda ben gündeme getirdim. Tarihi konvoyu Samsun’daki Kavaklılar olarak ortak emekle gerçekleştirdik. Kavak Dernekler Federasyonu ile birlikte koordine ettik. Aracını alan geldi. Ben değil, biz değil hepimiz katıldık

Benim yaşamımda dostlarıma, arkadaşlarıma, Hemşehrilerime vefa göstermek önemlidir. Bu tarihi konvoy için Çocukluk arkadaşım KADEF Başkanı Dr. Yılmaz KARAGÖZ ve Gazeteci kardeşim Cemil BASKIN’ı Ve Makine Mühendisi Ebru AKAL’ı ayrıca Hatırlamadan geçemem.

Uzun sözün kısası; Atayolu çalışmaları Yapılırken Tarihi yolu gündeme getiren, tarihine sahip çıkan Kavaklılara da  haksızlık yapılmamalı

/Şakir DEMİRCİ
16 Kasım 2016

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder