4 Ocak 2010 Pazartesi

Samsun'un En Şık Bürokratı


Memleket meselesi yazıyoruz... Kimseden 'tık' yok...  Samsun'un sorunlarına kalem oynatıyoruz... Millet burun büküyor... En güzeli magazin yazmak...
***

Mesela; Samsun'un en şık bürokratı kim?  Bakın nasıl da meraklandınız?  Samsun'un 3 yıldaki özelleştirmeden kaybı diye yazsam...  Büyük çoğunluğunuz dudak büker... Ya da Samsun'u bekleyen büyük borç tehlikesini açsam...  Okumaz hemen kaçarsınız?  Ama şimdi merakla bekliyorsunuz... Kim, kim... kim?
***

Samsun'un en şık bürokratı bir kere belediye başkanları olamaz... Mesela Başkan Yılmaz, renk vermemek için hep gri ve benzeri tonlar giyer... Hem göze çarpıp dikkat çekmez, hem de toz götürür! Başkan Burma'nın genel tercihi koyu renkler... Ancak zaman zaman kravat gömlek uyumuna dikkat etmediği de gözden kaçmaz! Necattin Demirtaş'ın ise acil bir görüntü danışmanına ihtiyacı var... Osman Genç, ilk yıllarına nazaran daha uyumlu renklere yöneliyor... Ama Samsun'un en şıkı 4'ü de değil!
***

Konuyu tuttunuz... Merakla bekliyorsunuz...  İçiniz de daralmadı üstelik...
***

Genel Sekreter Aslan Karanfil'in,zaten şıklık çabası olduğu kanısında değilim... OMÜ Rektörü Hüseyin Akan, ilk yılına göre biraz toparlar gibi oldu ama... Daha çok uzun yolu var gibi... Belki Vergi Dairesi Başkanı Şuayip Sevgi biraz daha iddialı gibi... Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan da Sevgi'yi zorlayacak kadar... Ancak birisi var ki... Gerçekten çok şık!  Her zaman... Seçtiği takım elbise... Gömlek, kravat ve hatta ayakkabı rengi uyumu... Kim o?  Elbette ki 1 numara! Yani Vali Hasan Basri Güzeloğlu!

/Erdem EROL
04.01.2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder