11 Eylül 2017 Pazartesi

Hayal Kahvesi


Kimse masal okumasın. İşkembeden atıp tutup, saf temiz insanları kandırmaya kalkmasın. Buna yerel basın dâhil.

Samsun’da ki hazırlık maçları, ilaveten ligde oynanan dört maç gösterdi ki, bu takımın gücü Süper Lig hedefini taşıyamaz. İstatistiklere bakın.

Rakip kaleye şut çekmeyen bir takımdan bahsediyoruz. Dikine değil, yana oynayan bir mantaliteden başka ne sonuç çıkabilir ki? Rakibin pısırık baskısına boyun eğen savunmada kalıp, “aman gol yemeyeyim” diyen bir oyun anlayışından söz ediyorum.

Erzurumspor maçında rakip kalecinin ellerine gönderilen topun dakikasına ve sayısına bakın bir. Yabancı transferlerde yine başarısızlık söz konusu... Samaras’ın ayağına üç kez top değdi. Trilyonluk transferin adı yüksek, kendi zeminlerde. Ayite’ye umut bağlanmış, o bekleniyor. Senin organize olabilen bir orta sahan mevcut değil ki? Kim gol atsın diye Aite’ye pas atabilecek?

Takımda sıkıntı oyun kurucu eksikliği. Bu halde takımın yükünü savunma ve kaleci çekiyor. Rize’de alınan bir puan için Furkan’ın ellerini öpmek lazım. Geriye düşüldükten sonra tehditvari tezahürat yapıp, takımı ateşleyen taraftarları da unutmamak gerek.

/Resul AKÇAY
11.09.2017

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder